12 svenska böcker att läsa under 2020

Tredje året på raken ger jag mig på att välja ut ett givet antal svenska som engelska böcker som fanns i huset vid nyår, att läsa och blogga om under 2020. Utöver denna 12+12-utmaning har jag föresatt mig att läsa (minst) 65 böcker totalt under 2020, och du kan följa min läsresa på min Goodreads-profil.

Likt förra årets utvalda böcker är även årets en salig blandning och jag ser fram emot att göra dess bekantskap! Tre av dem är hyllvärmare (Real love, En kortfattad historik över nästan allting och Upptäckterna som förändrade världen), Ålevangeliet var en julklapp från en av mina bästa uppdragsgivare, Onåd lånade jag av Caspian, Helvetesveckan letade Pernilla fram till mig, och resten har jag själv införskaffat förra eller möjligen förförra året. Både Bornemark- och Thorgren-boken ser jag synnerligen fram emot att läsa, då jag hört så mycket om den första (inte minst från själssöstra Sara) och såg en fantastisk uppsättning på Hipp av den andra.

Har du läst någon av böckerna ovan, och om så, vad tyckte du om den/dem?

19 tankar på “12 svenska böcker att läsa under 2020

 1. Pingback: Vad hände med de där böckerna egentligen? | HERO – the coach

 2. Pingback: Nextopia (bok 10 av 12) | HERO – the coach

 3. Pingback: Real Love – Kärlek utan villkor (bok 9 av 12) | HERO – the coach

 4. Pingback: Black Elk talar (bok 8 av 12) | HERO – the coach

 5. Pingback: Kund Leopolds vålnad (bok 7 av 12) | HERO – the coach

 6. Pingback: Guds olydiga revben (bok 6 av 12) | HERO – the coach

 7. Pingback: Onåd (bok 5 av 12) | HERO – the coach

 8. Pingback: Det omätbaras renässans (bok 4 av 12) | HERO – the coach

 9. Pingback: Sista boken från Finistère (bok 3 av 12) | HERO – the coach

 10. Pingback: Helvetesveckan: 7 dagar som förändrar ditt liv (bok 2 av 12) | HERO – the coach

 11. Pingback: Ålevangeliet (bok 1 av 12) | HERO – the coach

 12. Det är bland de första gångerna jag ser en lista och inte har läst en enda bok. Dock känner jag igen flera av författarnamnen. Alltid något, efter en rad år med mycket låg läsnivå.

 13. Jag känner inte igen någon. Men jag läser ju mest trädgårdsböcker 🤣. Blir intressant att följa vad du tycker om dem.

 14. Det är så himla kul att du gör den här uppställningen. Och delar med dig av den! Har läst Nextopia. Tyckte om andemeningen med den, men också att den var för lång för sitt innehåll …

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.