Röster om…

Återkoppling från coachklient hösten 2019:
Med äkta genuinitet lyckades Helena hjälpa mig under en tuff höst, och jag anade inte hur viktig roll Helena skulle få i mitt liv. Vi sågs ca 15 gånger under 6 månader, en timme åt gången, men det kändes som mycket mer. Den energin hon utstrålar är tillsammans med hennes attityd extremt ovanlig; ”inget är omöjligt och allt går alltid att lösa”. Hon är beviset på att även till synes svåra situationer går att bryta ner till extremt enkla beståndsdelar som med lätthet går att hantera.

Helena lyssnar otroligt bra. Hon är aldrig rädd för att pusha en till att ställa svåra frågor till sig själv. Hon vill, med mycket omtanke, att båda ska utvecklas tiIIsammans och tar gärna det där extra klivet för att uppnå det. Hon är mycket intelligent och hennes bakgrund inom biologi och teknik samt hennes synsätt, och enorma nyfikenhet, på världen passade perfekt för mig. Med enorm öppenhet och en riktig omfamning vid starten av varje coachpass var det lätt för mig att öppna upp och prata om djupa saker som jag behövde få ut och bolla. Detta är superviktigt i en coachrelation, insåg jag efter ett tag. Beviset för att det var roligt och effektvt var tydligt: Efter varje pass kom jag in på jobbet med ett enormt leende på läpparna och massor av energi som höll i sig hela veckan. Det var kvalitet rakt igenom.

Att Helena dessutom är en stor förespråkare av promenader, eller Walk-and-Talks som hon kallar det, gjorde att jag dessutom fick en klart bättre förståelse för hur kroppen och knoppen fungerar. Att bara sitta och prata på något café hade kanske funkat, men jag är övertygad om att våra naturnära promenader var klart bättre. Kroppen kommer igång och hjärnan blir direkt klarare, vilket är mycket viktigt vid såna här träffar.

Just nu är jag inne i ett reflekterande stadie i livet, men jag kommer med största sannolikhet samarbeta, för jag ser det som ett samarbete snarare än att ”bara få hjälp” igen, med Helena inom en snar framtid. Hoppas att fler tar chansen att jobba med sig själva tillsammans med Helena.

Victor, 24


Återkoppling från coachklient sommaren 2018:
Helena är en fantastisk coach som alltid hittar rätt tonläge och har en mycket bred och gedigen kunskap och erfarenhet. Detta gör att Helena på ett mycket professionellt sätt guidar och leder utvecklingen och resan man går igenom.

Coachning med Helena öppnar många dörrar och ger många nya perspektiv på viktiga frågor som hur, varför, hur känns det, hur skulle det kunna vara och en mängd mer viktiga frågor. Hon ger inte bara nya perspektiv men tillhandahåller också praktiska metoder och verktyg som enkelt kan appliceras i livet.

Helena och hennes coaching ingjuter en solid positiv anda och man mår alltid bra och är fylld av glädje efter ett möte med henne.
/Fredrik Andersson


Återkoppling från coachklient, efter ett längre åtagande:
Helena,
Jag saknar ord för att utrycka min tacksamhet med livet för att du är med i det. För 1,5 år sedan började jag känna att jag tappade grepp. När du dök upp kände att jag åtminstone skulle ha en axel att gråta över. Kunde inte ana hur oerhört avgörande det beslutet jag fattade i april skulle vara för mitt liv. Sitter just nu och lever. Fullt ut! Tack! Du är med i alla mina tankar, Helena. Tack för all kunskap, dialog och kärlek.
En oändlig kram, Laura Brännström


Omdöme efter en av de 100 coaching-konversationer jag höll under hösten/vintern 2014: Tack Helena, för ett alldeles enastående samtal igår!
Jag upplevde hur du med dina frågeställningar och reflektioner pekade på delar av mig jag inte visste att jag hade och var!
Det kittlade skönt i mig och flera spöken i garderoben föll ihop till en lakanshög bara och jag såg vilken illusion jag har levt i! Jag satte mig ner sen och sammanfattade vad du sagt i takt med att fler insikter kom till mig.
Stundtals så var det alldeles tyst i huvudet… kunde inte få fram ett ljud!! Låg o stirrade i taket. En mäktig känsla som ingen annan nånsin lyckats påverka mig till. Detta gav mersmak att vilja mer!
Jag rekommenderar med värme alla som vågar och vill expandera den egna medvetenheten om sig själv och sitt liv!!
Önskar dig innerlig lycka o glädje i ditt liv och din karriär!
Vänliga hälsningar, Susanne Wärn i Landskrona


Fick ett mail från en lärare som jag coachat hösten 2013. Frågade om jag fick lov att dela med mig av hennes tankar, och tackar för att jag fick det! Så här skriver Susanne:
Tack för en fantastisk coachhöst Helena. Det är knappt jag förstår hur stort det påverkat mig. Jag har ju pratat om hur osynkad jag är i min bild av mig själv och att jag i många lägen aldrig tvekar det minsta på att jag fixar allt, men i andra är helt utan tro på min förmåga. Det glappet är väldigt mycket mindre nu och det syns verkligen i jobb-bytet. Du är magiskt bra på det du gör!! Det du lyft upp och som vi pratat om är verkligen genomlyst och satt åt sidan. – Susanne Tobiasson


Min egen summering av 2013, ett fantastiskt händelserikt år.


Anders Bergkvist fick den 22 september 2013 frågan ”Vem är Helena Roth?” på Facebook i samband med att han länkat till vårt gemensamma samtal, som blev en podcast. Tack Anders, för ditt fantastiska svar, som lyder så här:
… låt mig ge min bild av Helena Roth. Helena är en av alla dessa människor som går på jordens yta och funderar. Helena funderar inte bara på sig själv, inte på det där nära, näriga och närt materiella som upptar oss i vår ekonomiserade västvärld; nej, utan Helena tänker och verkar på alla de där planen där det opåtagliga diffusa, men ack så starka, kitt som utgör det mest väsentliga i den mänskliga samvaron finns ….

Nej låt mig säga det rakt ut – den Helena jag har lärt känna är en bra människa! Men med en förändringsbenägenhet med många perspektiv, en inspiratör, kommunikatör och energispridare genom bland annat sitt, tillsammans med andra, initiativ skolvåren.se.


Höll ett kortare föredrag på Rotary Slottstaden i Malmö i augusti 2013, och fick följande fina omdöme:
Hej Helena,
tack för din energigivande berättelse om Skolvåren!
Det gav förtroende med en härlig balans mellan kristallklar tydlighet och samtidig ödmjuk öppenhet. Tydlighet vad gäller att du ser behovet av att förändra skolan. Öppenhet för samverkan för att hitta innovativa lösningar. Och att det precis som i skolan – inte alltid mest utvecklande att ha ETT rätt facit.
Jag är övertygad om att du är med och bidrar till att det våras för skolan! Och får med dig fler… – det är ju redan fullbokat till er träff i Malmö i oktober! Så även om Skolvåren-samtal pågår kontinuerligt i det digitala – där det hela  började;), så är det inspirerande med levande kommunikation.
Och för mig som är visuell i mitt lärande var din berättarkonst mitt i prick – metaforer och liknelser som du kommunicerade ut med fullt kroppsspråk!
Hilsen, Marika
Kajovision – för Framtidens kommunikation

2 tankar på “Röster om…

  1. Pingback: Stolt över min utveckling! | HERO – the coach

  2. Pingback: Omdöme som värmer | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.