Viktigast?

Fick ett par frågor när jag skrev Frågetankar och en av dem löd:

Vad är viktigast för dig just nu? – Annette Wahlgren, TCFF

Det är en stor fråga. Dock väldigt enkel att svara på just för tillfället. Svaret på frågan står nämligen inskrivet som en daglig aktivitet i min WorkFlowy:

Tagit ett aktivt kliv närmre målet paradigmskifte skolan

Varje kväll går jag igenom listan och bockar av att-göra-uppgifter, och detta kommer då upp. Varje dag. Utan undantag. Precis så står det.
Tagit ett aktivt kliv närmre målet paradigmskifte skolan.
Det är nämligen så att jag brinner för skolutveckling. Jag är passionerat nyfiken och intresserad av lärande, av mänsklig utveckling, och hur det låter sig göras på bästa sätt. År 2013 har jag vikt åt skolutveckling, något jag skrivit om förut.

Apostlahästarna tjänar mig troget Varje dag tar jag ett kliv, ibland pyttelitet, ibland bautastort, men dagligen kommer jag en bit närmare ett skolsystem – globalt – som inte bara värnar om varje unik varelses potential, utan också ger den optimal grogrund att växa på! Det är det som är viktigast för mig just nu. Jag tror tom att det kan vara helt avgörande för att säkra att framtiden blir en plats jag önskar för mina barn och barnbarn.

Vad är viktigast för dig just nu?
Dela gärna med dig i en kommentar – kanske kan jag eller någon annan läsare hjälpa dig närmare ditt mål. Kan vara värt ett försök åtminstone! Kan du hjälpa mig närmare mitt mål, så hoppas jag verkligen du hör av dig! Om inget annat så känns det skönt att få veta att jag inte vandrar denna vägen alldeles ensam.

8 thoughts on “Viktigast?

 1. Ping: Var gömmer sig guldkornen? | HERO – the coach

 2. Ping: Komplement | HERO – the coach

 3. Ping: LIVET!!!!! | HERO – the coach

 4. Ping: Amazing | HERO – the coach

 5. Du vandrar inte denna väg ensam! Många är med dej men bra att du upplyser 🙂 Jag tar med mej dina reflektioner och tankar och gör verklighet för barnen i simskola att få synas och höras och få lära i sin takt.. Vatten är ett utmärkt element att få en rolig avslappnade paus i från barnens ”stressiga” värld och samtidigt lära sej nåt för att sen orka mera i sin vardag 🙂

  • Ja – vad glad jag blir!! Tack för dina fina ord!
   Ett minne jag har från ett av barnens simskola är en tonårig kille, som själv varit aktiv simmare, som var ledare. Och vilken ledare. Fullkomligt naturlig pedagog med en stor respekt för barnen. Det i sin tur ledde till att barnen fick en stor respekt för honom, och kunde fokusera på lärandet. Magiskt när sådant där uppstår!

 6. Jo, skolan är viktigast. I två-tre dimensioner.. 1. Jag får panik av Björklunds sydkoreanska militärskola, min äldste börjar fyran nästa år. 2. Jag får panik av alla som tror på spöken, invandrarhotet och medias onyanserade rapportering av allt elände – makten måste lära och lära ut. 3. Jag får panik över att många över 55 tror att internet är en fluga – folkbildningen rules! 4. Jag njuter av att kunna få lära mig varje dag – hur får man andra att känna så?

  • Härligt att du är med på prioriteringen!
   Tillsammans med dig och andra som brinner för samma sak kommer vi att kunna göra reell skillnad – och gisses vad vi kommer lära oss saker under resans gång! 🙂

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.