Invalido

På ett ögonblick förändrades allt. Så står det på framsidan av boken Invalido, och nog är det så. Christian Wass beskriver sitt liv, sina tankar, smärta och lycka, motstånd och hinder, upplevelser, relationer, före, under och efter olyckan. Olyckan som ändrade allt.

Själv har jag också ett sånt där ögonblick då allt förändrades – ett ‘före och efter’-ögonblick helt enkelt. För min del ett relationellt ögonblick, då min dåvarande man ringde och gjorde slut, efter 10 år tillsammans. Till saken hör att jag var gravid i 35e veckan. Drämmer dock till med en klyscha, som likt de flesta äger stor del sanning:

Det som inte dödar dig, stärker dig.

I mitt fall är det det bästa som någonsin hänt mig. Utan de erfarenheter jag dragit sedan dess hade jag inte varit den jag är idag. Och jag uppskattar mig själv idag, mycket mer än jag gjorde vid tillfället i fråga.

När jag läser Christians bok reflekterar jag över mitt eget liv, och det gör gott. Reflektion är viktigt – något som också belyses i Invalido gång efter annan.
20130127-153247.jpg

Läs boken – för det är den värd!

Har du upplevt ett sånt där ögonblick? Dela gärna med dig med tankar kring vad det inneburit för dig, om du vill.

———————————————————————————————————

Tillägg 21FEB2013: Mitt första gästblogginhopp sker hos Bokflickorna, med en recension av just Invalido!

1 thought on “Invalido

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.