Möjligt läsprojekt för 2018?

Än så länge har jag läst 70 böcker i år, 69 som jag angett i Goodreads och en som ännu inte är publicerad som jag hade ynnesten att läsa som utkast. Det är många år sedan jag läste så många böcker, och jag har verkligen njutit av det. Jag älskar att läsa, älskar böcker, älskar att ta del av nya världar och perspektiv som berikar mitt liv på så många sätt.

Inför 2018 så fnular jag lite grann på om jag skulle försöka systematisera mitt läsande lite grann, helt enkelt för att komma igenom böcker jag har hemma som jag vill läsa, men inte riktigt kommer mig för att sätta mig med.

En fundering jag har är om jag skulle välja ut 26 svenska samt 26 engelska böcker ur bokhyllan här hemma – alltså böcker jag har redan – och lägga upp ett veckoschema för att ta mig genom dessa böcker, med föresatsen att blogga varje söndag om veckans bok?  En av mina förhoppningar med detta vore faktiskt också att jag inte köper hem nya böcker förrän jag tagit mig igenom merparten av dessa 52 utvalda böcker.

Blott en liten del av böckerna i mina vill-läsa-högar runt om i huset.

Målet för 2017 års Goodreads reading challenge var 50 böcker vilket jag nått med råge och 2016 var mitt mål att läsa 36 böcker, något jag också uppnådde med 42 stycken lästa böcker. Dessutom så skulle jag vilja utmana mig själv rejält och sätta etthundra böcker som årsmål för 2018, vilket ju skulle innebära att jag utöver de förbestämda 52 böckerna, skulle behöva läsa ungefär ytterligare en bok varje vecka.

Knäppt?
Jo. En smula. Håller med.
Men vad fasiken – varför inte liksom?

6 tankar på “Möjligt läsprojekt för 2018?

 1. Oj vad du läser! Jag gillar också att läsa böcker, även om jag nu av praktiska skäl har fått gå över till läsplatta (svårt att få tag på böcker utomlands).

 2. Åh, gillar både din ansats till veckoläsning och blogginlägg. Och att det är just böcker du redan har hemmavid. Det är en av mina ambitioner för 2018´s läsande för mig med. Att faktiskt se det jag redan har hemma.
  Och så ser jag vilken tegelsten som ligger i botten av din bokhög. Och den vill jag med ha hemma. Kluven…hinner jag köpa den i år så att den redan är hemma??? 😉

  • Mmm. Den är verkligen en tegelsten extraordinaire den. Finns det fortf kvar? Vet att han hade lite utförsäljning av de sista tryckta exemplaren under hösten.

   Så ska du – så ska du nog kolla upp den i år, svar ja!

   Och kul att du gillar tanken – det blir nog så. Lite sugen på ett planerat, strukturerat angreppssätt.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.