Kallbad!

Igår gjorde jag något jag aldrig någonsin gjort i mitt liv. Tog mig ner till nakenbryggan på Ribban, knatade ut och drog av mig alla kläderna, tog ett djupt andetag och klev resolut nedför trappan med ett stadigt grepp om ledstången för att inte halka.

Sätter en fot i plurret. En till. Stannar. Känner efter. Inser att blåsten gör att det känns v a r m a r e i vattnet, än i luften, vilket det nog sannolikt var även utan vindfaktorn. Kanske 8 grader i vattnet, säkert inte mer än 4-5 grader i luften.

Kliver ner till fullo – näst huvudet, det ville jag inte doppa – i kanske 5-8 sekunder… innan jag vände om och klev uppför trappan igen, raskt virade in mig i min handduk, snabbt gnuggade mig torr och började – i fullmånens sken – leta efter trosor och strumpor, tröja och byxa, mössa och kappa.

Så skönt att stå där, barbent och barfota med ylletröjan på överkroppen. Känna livet pulsera, blodet strömma; badande i månens strålar. Härlig känsla, denna första gången som jag kallbadar (dvs utan att först ha bastat). Inte sista gången.

 

 

14 thoughts on “Kallbad!

  1. Ping: Uppföljning augusti: Som jag är. | HERO – the coach

  2. Ping: Uppföljning juli: Som jag är. | HERO – the coach

  3. Ping: Uppföljning juni: Som jag är. | HERO – the coach

  4. Ping: Uppföljning maj 2019: Som jag är. | HERO – the coach

  5. Ping: Uppföljning mars 2019: Som jag är. | HERO – the coach

  6. Ping: Uppföljning februari 2019: Som jag är. | HERO – the coach

  7. Ping: Uppföljning januari 2019: Som jag är. | HERO – the coach

  8. Ping: 2019 – som jag är! | HERO – the coach

  9. Ping: Att sätta en ny vana? | HERO – the coach

  10. Wow. Har kallbadat flera gånger, men alltid bastuvarm först. Vete tusan om jag skulle göra det du gjorde. Och känslan efter måste ha varit häftig, när hela kroppen pirrar…

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.