Befästa nyvunnen kunskap

Varit på nybörjarkurs i Lindy hop. Började dansa lindy hop när mitt första barn var runt året, och fortsatte i 2-3 år kanske, innan det rann ut i sanden. Har hela tiden sagt att jag ska ta upp det igen, och nu är tiden inne. Så jag hittade första helgkurstillfället som funkade för mig, anmälde mig på stående fot och sagt och gjort, i 4 timmar båd´ lördag och söndag svingade jag mina lurviga till härligt uppiggande och glädjefylld swingmusik – älskar det!

Förvånansvärt mycket satt kvar i kroppsminnet från back-in-the-days när jag senast dansade, och det var såååå roligt. Fast stortåleden klagade (cyklade rakt in i en sten för ett par veckor sedan, och tog stöten med stortån som inte varit så glad på mig sedan dess) och ben och rygg verkligen kände av motionen så var det helt underbart.

HepTown ordnar kurser och sociala danstillställningar och en av sakerna jag verkligen uppskattar med deras kurser är att man till lindy hop anmäler sig som antingen förare eller följare, oavsett vilket kön du är. Flest karlar som förare, visst, men många som börjar som följare går sedan kurs som förare också. Det gillar jag. Det spelar liksom ingen roll vad du är för kön, det är villigheten att dansa som räknas. Och på kurserna så byter man hela tiden partner, så att alla följarna får dansa med alla förarna mången gång om, oavsett som man anmält sig som ett förare/följare-par. Otroligt nyttigt att känna efter hur olika steg kan tas, hur det känns att dansa med lång som kort, med van som ovan och inte minst hur olika folk bounce:ar på sitt alldeles egna sätt till swingmusiken – och lärorikt till tusen.

Här ett klipp på två oerhört skickliga karlar som dansar så härligt tillsammans:

Nu är det social dans på Moriskan och jag ska dit. Finns inget bättre sätt att befästa nyvunnen kunskap än att 1) sova på det, så att kropp och knopp får smälta det nya och 2) kasta sig ut och testa, testa och åter testa den nyvunna kunskapen. Så det ska jag göra. Nu!

18 tankar på “Befästa nyvunnen kunskap

 1. Pingback: Reflektion kring mina uppföljningar 2019: Som jag är. | HERO – the coach

 2. Pingback: Uppföljning december 2019: Som jag är. | HERO – the coach

 3. Pingback: Uppföljning november: Som jag är. | HERO – the coach

 4. Pingback: Uppföljning oktober: Som jag är. | HERO – the coach

 5. Pingback: Ett svagt mjauande… | HERO – the coach

 6. Pingback: Uppföljning september: Som jag är. | HERO – the coach

 7. Pingback: Uppföljning augusti: Som jag är. | HERO – the coach

 8. Pingback: Uppföljning juli: Som jag är. | HERO – the coach

 9. Pingback: Uppföljning juni: Som jag är. | HERO – the coach

 10. Pingback: Uppföljning maj 2019: Som jag är. | HERO – the coach

 11. Pingback: Uppföljning mars 2019: Som jag är. | HERO – the coach

 12. Pingback: Uppföljning februari 2019: Som jag är. | HERO – the coach

 13. Pingback: Uppföljning januari 2019: Som jag är. | HERO – the coach

 14. Pingback: 2019 – som jag är! | HERO – the coach

 15. Pingback: Hej då 2018! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.