Samtal om salighet

Vilken lyx att få sitta i gott sällskap, serverad en fantastisk middag (receptet på auberginegratäng med krispig mozzarellatopping Slobodan, glömde ta foto!) och samtala om salighet.

Halvvägs genom kurshelgen i Lekfull tantra skrev jag ett blogginlägg om Salighet. Slobodan läste det och skickade mig bums ett mess med frågan om han fick skapa ett ChattyMeal inspirerat av mitt blogginlägg. Absolut sa jag, och sen synkade vi datum.

Ett samtal mellan sex själar. 
Vackert.
Tankeväckande.
Roligt.
Intressant.
Lärorikt.
Inspirerande.

Om var salighet upplevs? Hur det upplevs. samma för alla – eller olika? Hur länge kan stunder av salighet upplevas? Finns det människor som har lättare till tillståndet salighet än andra? Och varför i sådana fall? Vad är definitionen av salighet egentligen? Och vad är dess motsats? Kan salighet triggas, eller bara bjudas in?

Under kvällens samtal fransade vi även ut i kanten, så där som det blir, när människor möts, kastar ut en tanke som likt en boll fångas av någon annan som tar emot och lägger sin alldeles egna vinkling på nästa kast… och på den vägen är det. Via Maria Magdalena och pilgrimsfärder, musikaliska höjdpunkter i livet och Bergspredikan, till meningen med livet, gudomlig kärlek och den politiska situationen i världen.

Till slut sitter vi där, mätta, nöjda, glada och enormt tacksamma efter en kväll i salighetens tecken. I salighet. Det enda jag kan säga är Tack. (Och så måste du skicka receptet på auberginegratängen till mig Slobodan!)

 

10 tankar på “Samtal om salighet

 1. Pingback: Hej då 2018! | HERO – the coach

 2. Pingback: Uppföljning av 2018 års intentioner – november | HERO – the coach

 3. Vilken vacker beskrivning av en magisk ChattyMeals kväll. Tusen tack för dina varm ord Helena, de värmer om hjärtat och hyser hopp om en ljus ChattyMeals framtid.

 4. Salighet – vilket vackert ord. Jag skulle bli salig bara av att få sitta på den där restaurangen och prata om detta. Salig är lycka för mig.

  • Så vackert du skriver Yvonne. Vi satt inte på en restaurang, vi satt hemma hos mig runt ett fint dukat bord med massor av levande ljus runt om oss, åt god middag och pratade om just salighet – himmels lycka.

   Du vill kanske också öppna ditt hem för samtal och det mänskliga mötet. Varmt välkommen till ChattyMeals, en mötes plats i verkligheten runt samtal och god mat. Här hittar man alla hittills arrangerade ChattyMeals http://chattymeals.com/hosted-events.html

  • Håller helt med dig Sara, det är en underbar gåva.

   Jag själv har organiserat drygt 30 ChattyMeals evenemang och efter varje evenemang har jag känt en enorm tacksamhet över en så fin gåva, en möjlighet att samtala om viktiga samtalsämnen som berör oss alla och träffa spännande människor.
   Du är så varmt välkommen till ChattyMeals. Här kan läsa om alla mina hittills arrangerade evenemang: http://chattymeals.com/hosts/SlobodanZubac.html#Hosted-events

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.