Att bejaka

Tycker om. Att lära känna nya människor. Människor som berikar. Som för in nya perspektiv i mitt liv. Människor jag inte hade stött på om det inte vore för sociala medier, i en eller annan form. Det är spännande!

I #BusinessBoomUtmaning har jag hittat Lena Ollas Gustafsson, en klok och vis kvinna som utstrålar en mjuk och skön energi. Tycker om. Vi har upptäckt många gemensamma nämnare, i både tanke och tycke, och samtidigt så både ger och får vi tankespjärn av varandra. Idag pratar Lena i sin FB-live utifrån en tanke hon fick när hon läste Jag har varit låg… och jag gläds, åt att det finns så många underbara människor att upptäcka och sträcka ut en hand till.

Förra veckan gick jag kurs i Fördjupning i HACCP, och idag letade jag upp de av deltagarna som finns på LinkedIn. Skrev en liten ”hej, vill du bli del av mitt växande nätverk även här på LinkedIn” och har nu fyra nya kontakter där. Kontakter som man aldrig vet var de kan leda – eller hur? För tänk… vad kan bli möjligt, om jag går ut i världen med ett öppet sinne och en önskan att bejaka?

Igår fick jag så en fråga, som jag bemötte just så. Med öppet sinne och en önskan att bejaka (det i mig som är nyfiket, som undrar vad som månde bliva) sa jag Ja. Pirrigt och champagnebubblande känsla i kroppen, när jag bejakar mig. För märk väl – det är mig jag bejakar.

Nya upplevelser.
Nya bekantskaper.
Nya erfarenheter.
Allt det där är gåvor jag ger till mig.

5 tankar på “Att bejaka

 1. Ja varför skulle man inte bejaka sig själv?😊 Jag är också nyfiken. Jag vill lära känna nya människor, uppleva nya saker och lära mig nya kunskaper. För att kunna göra det måste man ju vara öppen och bejakande😊

 2. Vad glad jag blir av ditt inlägg, jag läste din blogg på engelska och den var också bra.
  Jag brukat ibland tänka på vilka personer jag haft runt mig och vilka möjligheter jag har i livet med dem personerna i omgivningen

 3. Vilket intressant inlägg, flera borde våga att vara mer öppna. Det som är tråkigt är att det är så mycket hemskt som händer i världen som tyvärr gör att många blir reda för det okända. Vilket jag personligen tycker är väldigt tråkigt, Man går miste om så mycket, allt från upplevelser, kultur, galenskaper, personlig utveckling, jag vet inte om du har läst boken ” omgiven av idioter”? En mycket intressan bok, som jag har läst flera gånger och som har gjort att jag vill träffa så många människor som möjligt för att själv kunna lära känna mig själv på ett djupa plan men också hur jag kommunicerar med andra och hur de kommunicerar med mig. Jag är typiskt gul person, jag är väldig social och har väldigt lätt för att få kontakt med andra människor, jag känner den ena och den andra och mina vänner undrar alltid hur jag gör. Och jag svarar att jag bara hälsar och så börjar man prata. Svårare än så är det inte:) Det intressant är att jag har lätt för att förmedlar kontakter också om jag har någon vän som behöver hjälp med något så känner jag alltid någon som kan hjälpa till med vad det nu kan vara.

  Trots detta så är jag väldigt privat av mig, så man kan tycka att det är omöjligt att vara det, när man känner så mycket människor. Jag är väldigt intresserad av personlig utveckling, mindfulness, yoga osv detta gör att jag aktivt kan välja hur jag skall för hålla mig till andra och hur djupa relationer jag vill ha. Nu babblar jag på här, vet inte ens om du hänger mig i min röra men kortfattat så borde flera våga öppna sin hjärtan och nyfikenhet. man lär sig mycket på detta okända äventyret.’

  Lycka till

 4. De flesta av mina nära vänner har jag funnit via sociala medier. Har så enormt mycket att vara tacksam för. Nyfikenhet driver mig hela tiden också. Hoppas vi kan ses också någon gång framöver!

 5. Vad glad jag blir när jag läser din bloggpost! Tänk vilka möjligheter det finns i att möta likasinnade både irl och online. Världen blir plötsligt mindre men ändå större. Vad härligt!!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.