Inplanerad digital sabbat

I februari månads reflektion över årets intentioner insåg jag att mina digitala sabbatsplaner faller om jag ”tänker att det bara blir av”. Så jag satte mig redan då och knappade in två tillfällen för digital sabbat i kalendern, under mars månad.

Den första infaller idag, så nu ska jag snart släppa taget om skärmar av alla sorter och slag. En långpromenad stundar och därefter ser jag fram emot en eftermiddag då jag ska lappa och laga lite här hemma (tänkte rocka loss med Sugro, en ny bekantskap jag ska testa) och en kväll framför kaminen, med en god bok i knät.

Jag har förresten kommit fram till vad en av de, för mig, bästa sakerna med digital sabbat är, nämligen att jag, när sabbaten är över, tycker det är extra roligt att skriva ett blogginlägg, kolla mail, Facebook, Basecamp, Instagram osv. Absence makes the heart grow fonder och allt det där tror jag inte på till fullo, men just här, just nu, för just mig, så är det verkligen så det funkar.

9 tankar på “Inplanerad digital sabbat

  1. Pingback: Kortspel i stearinljusens sken | HERO – the coach

  2. Det skulle jag nog behöva egentligen. Är alldeles för fast vid telefonen, men jag använder den till så mycket. Det är där jag läser, där jag har koll på kvällspromenadernas längd (med ljudbok), kollar mejl, boktips och massa annat sådant. Fast egentligen borde jag kunna klara av att låta bli när jag inte arbetar, någon gång ibland. Men jag tror som du, att det bara är bra för en, och att det måste planeras in för att bli av.

    • Jag är ju som du, gör enormt mycket med fånen. Mailar och håller kontakt med nära och kära (mest skriftligt, telefon talar jag sällan i), har Trello-listan med att-göra-uppgifterna där såväl som GoodReads och tidredovisning, podcast-lyssnandet och runkeeper… ja, det tar liksom aldrig slut. Så att planera in lite längre sjok tid där jag vet att jag kan gå utan, det känns riktigt bra. och så blir jag så glad när jag får leka med min fån-kompis igen sen. 🙂

  3. Pingback: Själv – kraften i egentid (bok 5 av 26) | HERO – the coach

    • Ja, för mig behövs det, eller, behövs och behövs. Jag vill. Jag upptäcker ”annat” när jag pausar från det digitala under en avsatt och definierad tid, och får också andra intryck. Gillar det.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.