Älskade böcker!

Älskade böcker. Vad vore mitt liv utan dem, ja, vem vore jag ens, utan mina läsupplevelser? Låt oss dela med oss av våra älskade böcker och vad de betytt för oss, varför, var och hur vi läser, vilka böcker vi väljer och hur det går till, och allsköns andra frågor som kanske dyker upp i samband med kvällens tema. Vågar tom garantera att du kommer få med dig minst ett par boktips hem!

Så beskriver jag mitt andra ChattyMeals-evenemang med rubriken Älskade böcker, som går av stapeln den 25 oktober. Meny och länk till anmälan hittar du här: http://chattymeals.com/events/alskade-bocker-20171025-101.html

Och ja. Jag älskar verkligen böcker. Etthundra dagar i rad bloggade jag ju om böcker i årets #blogg100-utmaning, så något annat än stark kärlek till boken skulle nog förvåna. Jag älskar att läsa, att lockas in i andra världar, ges en chans att få andra perspektiv, att förbluffas och förvånas, att få tankespjärn och nya insikter, fascineras av fantasifulla världar och drömma mig bort i tanken.

Igårkväll läste jag ut just en sådan bok, med en fascinerande fantasifull värld, fylld av väl porträtterade karaktärer, sådana där som jag gärna skulle vilja lära känna ännu mer. Det var min femtionde bok för året, vilket innebär att jag uppnått min Goodreads-challenge för 2017, som jag satte till att just läsa femtio böcker. Eftersom vi är halvvägs genom vecka trettiofem, inser jag att målet nog var lite lågt satt. Så jag får väl drämma till med etthundra böcker nästa år, eller nått.

Om du skulle bokprata lite kring älskade böcker – vad skulle du vilja förmedla då? Favoritbok? Vilken typ av böcker du läser och varför? Eller mest udda bokupplevelse du varit med om, kanske?

8 tankar på “Älskade böcker!

 1. Pingback: Tjärdalen (bok 5 av 12) | HERO – the coach

 2. Pingback: 12 svenska böcker att läsa under 2019 | HERO – the coach

 3. Pingback: Ett samtal om Älskade böcker | HERO – the coach

 4. Pingback: Såsom människorna var en | HERO – the coach

 5. Pingback: Köpstopp! | HERO – the coach

 6. Böcker har gett mig mycket genom åren och samtidigt är det som att jag, just nu har en läspaus, eller åtminstone ligger väldigt lågt. Jag vet inte om det har ett samband med att jag för tre år sedan gav bort nästan alla mina böcker till Myrorna… Det märkliga är att jag gav bort nästan hela mitt bohag och det som känns mest i hjärtat så här långt efteråt är böckerna jag inte längre har. Böckerna som jag förknippar med olika faser i mitt liv, böcker jag mindes när jag köpte dem eller fick. Jag vet det finns människor som anser det är helgerån att ge bort böcker… men för mig var det en nödvändig rensning, beroende på en kaotisk sitation …. (och att jag inte visste var jag skulle bo…) men alltså, att läsa kan verkligen vara en välsignelse… och jag blir lite avis när jag inser att det är rätt många år sedan jag själv klämde 50 eller mer på ett år. ❤

 7. Wao! Vad härligt att du läser så mycket böcker! Jag älskar också att läsa, när jag var liten plöjde jag hur mycket böcker som helst, speciellt på sommarloven!!

  Min senaste WAO-upplevelse i bokvärlden var i början på sommaren när jag hittade de tre böckerna i Rosengädda-serien av Emma Hamberg. De ropade på mig i en kompis bokhylla och jag fick låna allihopa. Den första läste jag ut inom loppet av ett dygn och jag läste ut alla tre under mindre än en vecka. Helt sjukt vad snabbt det gick! Det var verkligen en serie helt i min smak 😀 😀

  Ser fram emot att läsa mer på din blogg i framtiden! Ha det gott så länge!

  //Anna

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.