Köpstopp!

Ja.
Nu får det vara nog.
Alltså. Jag är ju inte en shopper av stort mått, men ändå. Böcker har jag, sedan ett år eller två tillbaka, börjat köpa igen, och det är ju hundan så många fina, vackra, intressanta, spännande, tankeväckande och nyttiga böcker det finns där ute. Älskar ju böcker! Och tyvärr är de ju alltför billiga dessutom. Så från att ha läst i princip allt via biblioteket under tio-femton års tid, så har jag, som sagt, på sistone fallit till föga och shoppat.

Försöker vara restriktiv och köpa böcker som jag vet – eller tror mig veta – att jag kommer ha mycket glädje av, sådana jag vill läsa med blyertspennan i hand, blogga om och läsa om och om igen. Men nu har jag en massa sådana böcker här hemma, så nu får jag läsa de jag köpt på mig helt enkelt. Dessutom lyssnade jag på På riktigt med Charlie & Mathias igår när de snackade om hur man kan tjäna en extra månadslön och när Mathias (tror jag) började prata köpfri månad, så kände jag att det är precis vad jag känner för just nu!

Senaste månadens bokinköp.

Så.
Nu blir det en köpfri månad, i görligaste mån!
Förbehåll som jag redan nu vet om är:
1) Mat. Det kommer jag köpa. Men kan för all del försöka äta ur skafferi, kyl och frys så långt det går. Det är en god idé!
2) En födelsedagspresent som jag redan sedan tidigare bestämt, den ska införskaffas, inget snack om saken.
3) Om fridykningen jag ska testa faller mig på läppen kanske jag köper mask och snorkel innan månaden är slut, för det saknar jag, med mindre än att jag kan låna där, vill säga. Hoppas det!
4) Och så ska jag på resa med kören till Salzburg i månadsslutet, så där lär jag ju behöva köpa lite mat om inget annat.

Tittar jag genom kalendern för månaden ser jag inget annat inbokat som jag vet om idag, som skulle kräva att jag öppnar plånboken, och kommer det något får jag väl känna efter om det verkligen verkligen är nödvändigt, eller om det går att undvika och/eller skjuta upp.

PS – Podcasten På riktigt med Charlie & Mathias rekommenderas varmt. Finns flera avsnitt som gett mig rejält med tankespjärn och dessutom många konkreta och handfasta tips. Avsnittet med Jan Bolmeson var just ett sådant, liksom avsnittet om familjejuridik. För att bara nämna två, utöver avsnittet om att tjäna en extra månadslön.

8 tankar på “Köpstopp!

 1. Jag har tänkt på detta många gånger och har insett att de månader jag bestämmer mig för att dra ner, ha köpstopp, så köper jag mer. Underligt. Jag handlar inte så mkt i vanliga fall så det verkar som det sammanfaller med perioder då vi ska köpa saker till barnen. Hmm, vad handlar det om?

 2. Detta har jag provat ”100 gånger”. Faller varenda gång. Haha!! Men jag tror jag behöver en bättre plan än jag har haft förr. Skall fundera allvarligt på det till oktober. Vore bra inför julen och så. Fast jag har redan planerat 4 julklappar. Inköpta dessutom. Otroligt tidigt för att vara mig. 🙂

  • *haha*

   Ja, om du provat det och inte lyckats genomföra det behövs definitivt ett annat grepp! Vi kanske ska peppa varandra? 🙂 Jag lyckas ofta ganska bra med denna typen av utmaningar som jag verkligen föresätter mig att göra, bla pga att jag tar på mig ”glasögonen” (https://herothecoach.com/2013/01/31/glasogon/)!

   Bra jobbat m julklapparna – här kör vi med väldigt få klappar som tur är! (Tycker jag alltså. Det är ju min sanning.)

   • Slapp jag julklapparna vore jag gladast av absolut alla. Jag är så less på att handla saker som någon kan köpa själv… Ser liksom inte nöjet med det hela.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.