Uruppförande: Stabat Mater av Jens Eriksson

Veckan rivstartar, möte på möte, avrapporteringar och nyuppkomna problem att lösa, dokument att färdigställa, tester att utföra…. Allt sker på en och samma gång, och det är lätt hänt att pulsen trummar på lite extra, samtidigt som andningsfrekvensen blir allt snabbare, andas korta och grunda andetag. stabat mater

Då känns det alldeles underbart att avsluta måndagskvällen med en extra lång körövning. Att få andas in. Ut. In. Ut. Ta ton. Som om jag lyfter från vardag, jobb, spinnande hjärna och helhjärtat faller in i musikens värld!

Vi i Södra Sallerups kyrkokör ska, tillsammans med Friiskvartetten, framföra Jens Erikssons (@notfarbrorn som är vår körledare) nyskrivna Stabat Mater på långfredagen, 25 mars, i Husie kyrka kl 15, och vi övar och övar. Visst krävs det ännu lite finslip innan vi sätter hela mässan, men det hinns med, jag lovar. Vi har fått en länk till notlyssning och jag spelar satserna om och om igen. Den är vacker. Det finns partier i några av satserna som jag kan lyssna till hur många gånger som helst, hela min själ vibrerar, flyter bort på vågor av tonernas pärlband. Helt fantastiska fraser.

Jag ser fram emot att få delta i uruppförandet – stå där i kyrkan, låta musiken och sången porla under kyrkvalven…. som jag längtar! Jag hoppas att just du kommer och lyssnar? Det skulle göra mig så glad!

10 tankar på “Uruppförande: Stabat Mater av Jens Eriksson

 1. Pingback: Skönhet. Skicklighet. Storhet. | HERO – the coach

 2. Pingback: Han kan han! | HERO – the coach

 3. Pingback: Hej då 2017 | HERO – the coach

 4. Pingback: Stabat Mater på Spotify! | HERO – the coach

 5. Här sitter jag väldigt avundsjuk och läser om din glädje när du sjunger. Det är något jag önskar jag kunde göra. Något jag önskar att jag faktiskt lärde mig när jag var ung. Jo, man kan sjunga hela livet, jag vet, men nu är det annat som pockar på min uppmärksamhet. Men det är också en rätt skön känsla att faktiskt lyssna och ordentligt njuta till andra som kan sjunga och känna mig ok med det idag. Att jag inte kan det. Inte så det låter vackert i alla fall 🙂

  • Du kanske är avundsglad! *ett av mina favoritord!*

   Jag har sjungit sedan jag var ung, både i kör och solosång, och det har verkligen gett mig oerhört häftiga upplevelser. Som utbytesstudent i musikstaden (ffa kör) Lincoln, Nebraska, kom jag med i stora kören som satte upp musikal och rockkonsert och deltog i körtävlig – vilka upplevelser!

   Härligt att du kan njuta – det är inte fy skam det heller. Här kan du få ta del av (alla sju delarna av) vår Stabat Mater: https://youtu.be/DgTpNtuvECw

 6. Pingback: En musikalisk höjdpunkt | HERO – the coach

 7. Pingback: Var får jag plats? | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.