Vi behöver varandra!

Hoppade in i en Twitter-konversation igår som började i en fundering kring nattvandring men landade i åldersgrupperingar och värdet av mångfald.20130526-161527.jpg20130526-132245.jpg20130526-132302.jpg20130526-132317.jpgJag tror på mångfald. På alla sätt. Mångfald vad gäller kön, ålder, profession, sexuell läggning, intressen, religiös tillhörighet – eller inte för den delen -, förmågor, erfarenheter och fäblesser.

20130526-161954.jpgEtt av mina favoritordstäv. För jag tror på det. Jag tror på att vi gör varandra bra, som Pia Sundhage säger. Jag tror på att det finns ett enormt lärande i att umgås med och vara runt andra som är olika mig själv, på många sätt. Jag tror det finns en enorm vinst i mångfald, i form av förståelse, tolerans och insikter – om jag vågar se den andre människan! Är jag rädd och sluten så kan jag befinna mig i en omgivning full av mångfald och inte lära mig något alls. Är jag öppen och nyfiken däremot, då kan allt hända.

Var vill du helst befinna dig? I en hetero- eller homogen miljö?

6 tankar på “Vi behöver varandra!

 1. Pingback: #blogg100 – Frågor som får dig att tystna. | HERO – the coach

 2. Pingback: Upp igen! | HERO – the coach

 3. Hmmm ja jag tycker om heterogena grupper men min gymnasieklass var mycket trevligare än min heterogena högstadiellass och skulle jag segla hem en båt i svårt väder skulle jag föredra om alla de andra kunde segla.

  Längtan efter heterogenitet får oss ibland att glömma hur skönt det är med människor med åtminstone en miniminivå av relevanta kunskaper. Vi glömmer till och med bort det som är nödvändigt för att överleva.

  • Nu blev jag nyfiken Jan!
   Vad menar du med nödvändiga överlevnadskunskaper som glöms bort?

   En grupp kan ju vara trevlig eller ej, oberoende av om den är hetero- eller homogen, tänker jag. Har kanske mer med individerna som så att göra?!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.