26 svenska böcker att läsa under 2018

Ett av mina delmål som hör till årets intention att leva ett mer medvetet digitalt och analogt liv under 2018 är att läsa 26 svenska samt 26 engelska böcker, böcker som jag redan vid årets ingång har i min ägo. Det finns fler böcker i huset, som jag inte läst och gärna vill läsa, men av de svenska böckerna var det dessa 26 som lockade allra mest.

Som ni ser är det en salig blandning, nytt såväl som gammalt, skönlitterärt såväl som facklitteratur, svenska såväl som utländska författare, med det gemensamt att de alla är böcker som jag vill läsa och är nyfiken på.

Jag funderade mycket över om jag skulle förbestämma vilken ordning böckerna ska läsas, men det skippade jag. De svenska böckerna känns inte fullt lika mastiga som många av de engelska (kan ses på engelska bloggen), och den samlingen har delvis lite annan karaktär än den svenska. Har nu lagt in samtliga böcker (både de svenska och engelska) i min Goodreads-profil under ”To read”, så jag har dem där, den dagen då dess tur kommer att flytta över till ”Currently reading” innan de arkiveras under ”Read”.

Jag kommer att läsa en av dessa utvalda svenska böcker varannan vecka, som jag sedan bloggar om (minst en gång) i slutet av veckan. Har inlett läsningen av årets första bok, valde Arbetsmarknadscoaching av Karin Tenelius (en bok jag fick av Karin då vi träffades för några år sedan) eftersom den knyter an till ett uppdrag jag har nästa vecka. Lite slug får jag ju vara, trots allt!

36 tankar på “26 svenska böcker att läsa under 2018

 1. Pingback: Hej då 2019! | HERO – the coach

 2. Pingback: 12 svenska böcker att läsa under 2019 | HERO – the coach

 3. Pingback: Hej då 2018! | HERO – the coach

 4. Pingback: Den omättliga vägen (bok 26 av 26) | HERO – the coach

 5. Pingback: Orientalism (bok 25 av 26) | HERO – the coach

 6. Pingback: Gilles Deleuze – en introduktion (bok 24 av 26) | HERO – the coach

 7. Pingback: Marshmallowtestet – Att bemästra självkontroll (bok 23 av 26) | HERO – the coach

 8. Pingback: Engagemang (bok 22 av 26) | HERO – the coach

 9. Pingback: Barnexperimentet (bok 21 av 26) | HERO – the coach

 10. Pingback: Växa – inte lyda (bok 20 av 26) | HERO – the coach

 11. Pingback: Bland de rättrogna (bok 19 av 26) | HERO – the coach

 12. Pingback: Så mycket enklare tillsammans! | HERO – the coach

 13. Pingback: Optimism (bok 18 av 26) | HERO – the coach

 14. Pingback: Upplyst meditation (bok 17 av 26) | HERO – the coach

 15. Pingback: Vägen (bok 16 av 26) | HERO – the coach

 16. Pingback: En berättelse om kärlek och mörker (bok 14 av 26) | HERO – the coach

 17. Pingback: Utvald att leva (bok 15 av 26) | HERO – the coach

 18. Pingback: 13 lästa – 13 kvar! | HERO – the coach

 19. Pingback: The Art of Asking eller Hur jag lärde mig släppa oron och be om hjälp (bok 13 av 26) | HERO – the coach

 20. Pingback: Tänk det otänkta (bok 12 av 26) | HERO – the coach

 21. Pingback: Änglarnas svar (bok 11 av 26) | HERO – the coach

 22. Pingback: Godkänt? (bok 10 av 26) | HERO – the coach

 23. Pingback: Lévinas – en introduktion (bok 9 av 26) | HERO – the coach

 24. Pingback: Skogens salt (bok 8 av 26) | HERO – the coach

 25. Pingback: Tio tankar om tid (bok 7 av 26) | HERO – the coach

 26. Pingback: Tusen tankar om träd (bok 6 av 26) | HERO – the coach

 27. Pingback: Själv – kraften i egentid (bok 5 av 26) | HERO – the coach

 28. Pingback: Vad jag pratar om när jag pratar om löpning (bok 4 av 26) | HERO – the coach

 29. Pingback: Allt går sönder (bok 3 av 26) | HERO – the coach

 30. Pingback: Nu kan jag inte… | HERO – the coach

 31. Pingback: Berättelse om ett äktenskap (bok 2 av 26) | HERO – the coach

 32. Pingback: Arbetsmarknadscoaching (bok 1 av 26) | HERO – the coach

 33. Wow. Mycket att välja på. Ska titta närmare på dem.

  Men först ska jag läsa min bästa julklapp: ”Hur jag lärde mig förstå världen” av Hans Rosling (och Fanny Härgestam). Ser grymt fram emot den.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.