Jag undrar…

… vad det är som gör att jag helt plötsligt har ”skriv-förstoppning”? Jag sätter mig för att blogga… och så kommer liksom inget. Inga idéer, inget som lockar, bläddrar genom utkast, citat och möjliga bokreflektioner… och nada. Noll. Zip.

Ofta så kommer det nått, trots allt. Jag bläddrar håglöst och helt plötsligt fastnar ögat och tanken vid något i mitt arkiv av ”bra att ha saker som jag skulle vilja blogga om någon gång”. Men ibland, som ikväll, så är det som förgjort.

– Jamen varför skriver du då?

Jo, av flera skäl:
För att jag vill.
För att jag har en grundläggande föresats att blogga dagligen.
För att jag vet att om jag trots allt får ur mig nånting, oavsett om det är av undermålig kvalitet, så kommer jag på det stora hela skriva mer och bättre saker, ju mer jag skriver. Övning ger färdighet och allt det där.

Och så kan jag inte undgå att skänka en tanke till Seth Godin, som på #SethinLondon berättade för oss att han dagligen skriver tio till femton snabba utkast till ett blogginlägg, kasserar alla utom en 2-4 stycken som har jobbar vidare lite på, för att sedan kassera alla utom ett, som han publicerar.

H o l y  s m o k e s, säger jag bara. Inte konstigt hans blogginlägg ofta håller så oerhört hög kvalitet, när tratten för att nå ända fram innebär att nio av tio möjliga utkast ratas.

Där är i n t e jag, det kan jag villigt erkänna. Och ja *skrattar lite*, det förstår ni ju själva så klart, eftersom detta (!) är dagens blogginlägg. Som jag dessutom publicerar! Jag menar, gisses, inte mycket till tratt där inte!

PS – Höll en grundläggande GMP-utbildning hela förmiddagen ute hos ny kund – mycket roligt och givande, både för mig och deltagarna, och jag fick väldigt fina omdömen efteråt. Så kanske jag har förverkat dagens ransom av påhittighet och klokskap? Det finns kanske ett dagstak?

PPS – Nä. Det tror jag inte egentligen. Det finns nog både påhittighet och klokskap så det räcker och blir över. Men när jag är trött, och det är jag nu, så gör jag bäst i att acceptera att både påhittigheten och klokskapet är lite bortom räckhåll, så det bästa jag kan göra är att tacka för mig och säga god natt. Så nu gör jag det. God natt!

9 tankar på “Jag undrar…

 1. Pingback: Därför fortsätter jag | HERO – the coach

  • Mmm, så är det nog. Och faran för mig med att ”jamen då bloggar jag inte idag” är att det då är så mycket lättare att det blir samma imorgon, och i övermorgon och ett tu tre är det en månad sedan jag bloggade. Och dit vill jag inte. Så jag försöker ta mig genom den dåliga inspirationen helt enkelt!

 2. Jag har väl totalt 15 utkast som ligger och jäser. En del är nästan färdiga, många blir nog aldrig färdiga. Jag gillar listor, så när jag har bloggtorka så plockar jag fram en sådan som passar mina kategorier. Som idag då jag skrivit om morgonrutiner.

  • Jag har bra många fler halvfärdiga utkast i olika stadier av publicerbarhet, precis som du. Och oftast kan jag luta mig tillbaka till t ex en bokreflektion eller något citat, men häromkvällen gick liksom inte det heller. Men listor som koncept har jag aldrig gjort så särdeles mycket med – kanske ska prova!

 3. Det där känner jag igen. Jag har alltid idéer om vad jag kan skriva blogginlägg om men ibland vill inte orden komma. Jobbigt. Måste säga att jag inte skulle ha tålamod att göra så många utkast innan jag bestämmer mig. Då skulle det aldrig bli några inlägg.

  • Nä, det skulle inte jag heller. Och jag tänker att hans ratade inlägg säkerligen skulle hålla bra standard de med. Men å andra sidan är det kanske just därför.

   Vi har alla olika ingång till det där, och det är kanske snarast det jag tycker är så coolt; att få ta del av hur andra gör!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.