Är det Bra? Eller Dåligt? Gagnar det?

Är det Bra? Eller Dåligt? Gagnar det mig?

Tyvärr är det ju så att svaret på ovanstående frågor är det ganska allmängiltiga Det beror på! För det gör ju det. Ibland är något bra, och gagnar. Vid andra stunder är det dåligt och gagnar inte alls.

Så varför kategorisera i Bra och Dåligt? Hur gagnar Det egentligen? För det är som med allt annat: Ibland gagnar det, ibland inte! Finns det nått som alltid gagnar? Tror inte det. Ibland gagnar det mig att lyssna till min kropp och sova, dra mig undan, söka stillhet och ro. Ibland inte. Poängen är ju att ställa frågan och välja i stunden.

Precis som jag brukar säga med regnkläder. Idag skiner solen – gagnar det mig då att dra på regnkläderna om jag ska gå en promenad? Nä, inte direkt. Imorgon – kanske ösregn. Gagnar det då? Jajamensan.

Är regnkläderna då Bra eller Dåliga i stort?

Det. Spelar. Ingen. Roll!

Det går inte att säga att regnkläder är Bra eller Dåliga. För poängen är att ibland gagnar det mig att ha regnkläder på mig, ibland gagnar det mig inte. Regnkläderna i sig bara är! Helt neutrala.

Regnkläder passar ypperligt för en promenad en regnig dag!

Regnkläder passar ypperligt för en promenad en regnig dag!

Det som ställer till det för mig är om jag vill avgöra frågan en gång för alla. Jag gör det till ett hinder om jag fastnar i att regnkläder alltid är bra och därför alltid går klädd i regnkläder, oavsett rådande väderlek…. På en galamiddag kanske det skulle vara en ganska udda outfit, ska jag till simhallen är det rent ut sagt kontraproduktivt, vore det minus 20 grader skulle jag frysa ihjäl för gudarna ska veta att regnkläder inte direkt är varma men en dag i Saharas ökenvärme iklädd regnställ skulle ge mig värmeslag på studs. Eller hur?

Och vet du – ibland kanske det regnar och man Vill dansa runt i regnet och bli alldeles genomblöt! Så det är inte ens så enkelt som att ”om det regnar när jag ska gå ut så gagnar det mig att ta på mig regnkläder”. För. Det. Beror. På.

Det är när vi tror det finns Ett svar som vi gör livet mycket svårare än det behöver vara. Och varför skulle vi göra det? Är inte livet tillräckligt svårt som det är, utan att vi ska sätta fälleben på oss själva?

9 tankar på “Är det Bra? Eller Dåligt? Gagnar det?

  1. Pingback: I varje given stund har jag ett val. | HERO – the coach

  2. Pingback: Tankar för dagen, manual för ett snällare liv (bok 7 av 12) | HERO – the coach

  3. Pingback: Tankar skapar känslor, del två | HERO – the coach

  4. Pingback: Tankar skapar känslor | HERO – the coach

  5. Pingback: Bloggtorka | HERO – the coach

  6. Pingback: Det är så svårt! | HERO – the coach

  7. Pingback: Tankar som bara är tankar | HERO – the coach

  8. Pingback: #blogg100 – Runt våra övertygelser. | HERO – the coach

  9. Pingback: #blogg100 – Dramats uppgift. | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.