Utmaningarnas tidevarv

Igår var det skolstart för barnen och själv återgick jag till arbets-mode, fullt ut. Jag är egenföretagare sedan snart 7 år tillbaka och beroende på uppdragstyp styr jag över min tid mer eller mindre. Senaste 1,5 åren har jag inte haft något heltidsuppdrag – på eget bevåg – och jag trivs väldigt bra med min varierade arbetsvecka och -situation.

Igår drog jag dock igång ett antal utmaningar, närmare bestämt fem stycken, och det känns riktigt bra. En puff att faktiskt hoppa på allt detta fick jag då en vän bjöd in till en motionsutmaning på tio dagar som tog slut förra veckan. Följer du mig på Instagram, Facebook och/eller Twitter kanske du såg hashtaggen #McChallenge2014 i mitt flöde första halvan av augusti? Det var en väldigt fin påminnelse för mig att utmaningar funkar bra för mig.

Jag menar dock inte tävling, märk väl. Snarast tvärt om faktiskt. Jag tävlar inte med någon annan om nånting, för mig handlar det inte om att vara störst, bäst och vackrast på bekostnad av någon annan. Nä, utmaningen är snarast att tänja på mina egna gränser, se vad som väntar på andra sidan något för mig okänt, att se vad jag kan åstadkomma om jag tar mig förbi mina begränsande berättelser om mig själv, min kapacitet och förmåga. Att göra det med stöd och uppmuntran samt en viss grad av ansvarsskyldighet gentemot både mig själv och andra, det gör det enklare för mig att ta mig genom en utmaning.

Utmaningarna jag kör just nu, som jag beskriver i kommande inlägg, är:

 1. 7 minute workout for 7 months
 2. Headspace
 3. 90 day money game
 4. 100 conversations
 5. Do something solo

Dessutom är jag inne på min 25e dag i rad av tyskkursen på DuoLingo, vilket helt klart blivit del av min dagliga rutin.

Utmaningarnas tidevarv

Så för mig är det helt klart utmaningarnas tidevarv. När utmanade du dig senast? När gjorde du något som tänjde dina gränser och kanske tom förvånade dig själv?

2 tankar på “Utmaningarnas tidevarv

 1. Pingback: Daily habits | HERO – the coach

 2. Utmaningar är bäst när man gör dom ihop med andra tycker jag!

  Jag hoppade på @Yoga_girl s 21 day challenge

  View this post on Instagram

  So happy to introduce to you: The Yoga Girl Challenge and the themes for each one of the 21 days! They say it takes 21 days to make or break a habit, so I want you to see this not as just another social media thing but as something you can actually incorporate in your life to truly create balance and wellbeing. Are you looking to make a change? To feel better in your body? To make your dreams come true? To let go of something that's been weighing you down? Here's your chance. For instance: Day 1 is Do Yoga – can you stick with it for 21 days? The choice is yours: do it on the theme day only, or make it part of your 21 day challenge. Day 2 is Meditate – can you meditate for a few minutes a day and stick with it for 21 days? Again, up to you. All I require from you is to focus your day around the daily theme, but it's up to you if you want to make a real change and keep each one of the themes going for the entire three weeks. Some themes are easy to incorporate in your life daily for the entire course of the challenge (if you wish), others are simply centered around one single day. To complete the challenge and be eligible to win the big prize – a yoga retreat in Thailand – you need to share one post daily centered around the theme for that day, including the tag @yoga_girl and the challenge hashtag #yogagirlchallenge I will share the theme for the following day the night before (sharing the theme for Day 1 tonight so we can start bright and early tomorrow!) with a detailed description of what the theme means, variations, examples and how to incorporate it in your day. The themes are not just a single post that you share on Instagram but something I want your day to revolve around. If one or some particular themes resonate well with you, stick with them throughout the entire challenge! Super excited to share the coming 21 days with you. Hoping for some true transformation for us all! @yoga_girl #yogagirlchallenge #love

  A post shared by Rachel Brathen (@yoga_girl) on

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.