En ny vana?

Ett par morgnar har jag plockat fram miniPaddan och medan den fortfarande är i flight-mode, så har jag öppnat Pages och skrivit. Skrivit av hjärtats lust. Låtit tankarna flöda, hamnat i flow, besökt min vän tystnaden. Ibland blir det bara ett inlägg, ibland flera stycken, men oavsett känns det väldigt skönt att kliva ur sängen efteråt. Det känns som en himla bra start på dagen.

När jag var i USA hos mina vänner Max och Mary, berättade Mary om sin vana att skriva morning pages, dvs, att börja dagen med att skriva tre sidor (eller hur mycket det nu var), oavsett om hon tycker att hon har något att skriva eller inte. Inledningsvis upplevde hon det jobbigt, men efter ett par dagar så kom hon in i det.

20140510-074718.jpgOch det är kanske lite dithän jag är på väg just nu. Att tillåta mig själv att möta tystnaden inom mig, och att utforska den, innan dagens alla bestyr knackar på dörren. Men jag vill inte ritualisera det, egentligen. Jag vill bara göra, bara skriva, i mitt varande. Inte bygga upp behov, tankar, fixa idéer kring hur det ska gå till, och upplevas. Rullgardinerna uppe, eller nere, ska jag vara ensam eller går det an om make, eller sonen, ligger bredvid mig och snusar. Måste jag skriva x sidor, eller kan det bara få bli som det blir?

Tänker att jag skulle vilja att det blir som det blir. Njuter dock av det, i just detta skrivande nu. Då maken åkt till jobbet, sonen kom nedkrypandes i sängvärmen, det är mörkt för rullgardinerna är nere, och jag agerade på skrivarlusten ganska snart efter att jag vaknat till. Men häromdagen kom paddan och lusten fram då jag redan legat i sängen och läst en ganska lång stund, rullgardinerna var uppdragna och endast jag befann mig i rummet. Olika förutsättningar, med ett gemensamt, att jag skriver. Så vill jag ha det. Det känns som en bra vana.

Skriver du regelbundet på något vis?

4 tankar på “En ny vana?

  1. Jag skriver varje dag, ett skäl är att jag är en del av #blogg100, men det handlar också om att låta orden flöda, att vara nyfiken på dem och att faktiskt få djupare insikter emellanåt.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.