Valet att kroka fast eller ej!

Under hösten har jag använt begreppet ”kroka fast” på många olika sätt i ett flertal sammanhang. Inte minst vad gäller min egen förmåga att tjäna pengar eller ej.

Du förstår – jag fattade ett beslut för ett år sedan, att ägna 2013 åt skolutveckling, utan att veta i vilken form det skulle ske. Jag har varit egenföretagare i sex år nu, och hade lite sparat som jag avsåg att använda upp under året. Båda två har inträffat. Jag har ägnat mig åt skolutveckling – framför allt genom mitt engagemang i #skolvåren, som föddes på twitter i februari – men jag har också använt upp sparkapitalet. Så nu står jag här, en ofantlig upplevelse rikare, men rent konkret rejält barskrapad, vad gäller pengar.

Och det är nu jag har ett val! Jag ser en tankebubbla flyta förbi, innehållande ”Jag måste tjäna pengar så jag har råd att föda familjen!” och kan välja att kroka fast i den bubblan, eller inte. För bara ett par år sedan hade jag garanterat valt att kroka fast, och hade då landat i en massa oro och ångest, till exempel:

– Ojojoj, hur i allsindar ska jag kunna hitta något uppdrag?

– Kanske jag ska sluta med det här skoltjafset och gå tillbaka till att bara hålla på med projektledning och kvalificering inom läkemedelsbranschen?

– Vem skulle vilja anlita mig som förändringsagent och varför skulle de välja just mig?

Bara att skriva detta gör mig medveten om vilka ofantliga mängder energi jag slösat genom åren, när jag valt att kroka fast vid tankebubblor som visat sig bli som infekterade oroshärdar!

Just nu väljer jag att undvika att kroka fast i dessa tankebubblor. Jag låter tankebubblan komma…. och sen ser jag den åka förbi, och tänker att det ordnar sig. Och det gör det. Det är jag säker på. Vet du varför jag är så säker på det? Jo, för att jag inte enkom tänker. Utan jag agerar också! Jag kombinerar därmed två naturlagar, som min coach Rasmus gjort mig medveten om:

The law of attraction och The law of action

Med ett steg i taget så kommer man hur långt som helst. För trägen vinner! Så istället för att ägna mig åt oro och ångest, så använder jag energin till att skapa förutsättningar för att fortsätta göra det jag brinner för och älskar att göra, nämligen att möta människor och se hur jag kan hjälpa dem att få syn på och därefter förverkliga sina drömmar! 20131122-131315.jpgHar du något exempel på en tankebubbla du valde att krokat fast i fast det gagnat dig bättre om du bara låtit den flyta förbi?

4 tankar på “Valet att kroka fast eller ej!

 1. Pingback: Att komma till insikt. | HERO – the coach

 2. Reblogga detta på evarobinson2014 Blog och kommenterade:
  When I was a small girl, I remember my parents getting together with aunts and uncles, friends etc: they would play cards and tell jokes while drinking beer.
  I remember around age 5, I would hear Blonde joke’s and see roles on TV that blondes played, Usually Dumb,Uneducated and more. We all know about Chrissy, in three’s company.
  Well from around the age of 5 I identified myself as being a dumb blonde. Which led to getting pregnant at age of 14 and leaving school as a single mother to raise my son, Mikel Shane Church.
  Of course I lived on welfare because I couldn’t get a job.for 2 reasons. 1) I had to be home with my son and 2) I didn’t even finish Jr.high school.
  This eventually led to a lifestyle that was unacceptable. In 1994 I was introduced to The Three Principles of Mind, Thought and Consiousness. This understanding has Transformed my life to being an educated woman I am retired from Santa Clara County California as a Alcohol and Drug Counselor / case manager for the Treatment Plus Care Homeless Program. My son Transitioned from this life as we know it in 2004.Due to this Understanding, We had a great 10+ year’s together as mother and son.
  I have dedicated my life to being of service to others Since retiring I have opened my private practice to again be of service to others.
  Thank you Sydney Banks for sharing with me and the world this Amazing understanding that is healing the World. .. ( RIP ) My blessed Friend. I am part of your Legacy and humble to be so !!!!!!!!!!!!!

 3. Pingback: Bye bye 2013! | HERO – the coach

 4. Pingback: Hejdå 2013! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.