Första dagen – check

60 timmars tankespjärn löper över tre dagar och den första dagen av världen första 60-timmars-tankespjärn-retreat är nu till ände. Spännande det här. Att skapa något, som skiljer sig från allt annat jag tidigare gjort, likväl från allt jag någonsin tagit del av. Att låta tiden vara en faktor; tiden, och tystnaden. Att inte nödvändigtvis behöva fylla varje stund med ännu ett verktyg, en berättelse eller en övning. Med 60 timmar tillgodo finns utrymme för det.

Pratat. Delat. Reflekterat.
Nosat på tankespjärn, på olika vis.
Titta på egna värderingar och begränsande berättelser.
”Sanningar” och ordval som inte längre gagnar.

Ser att vissa saker tar skruv.
Känner det själv, för den delen.
För tro inte att jag kan hålla 60 timmars tankespjärn utan att själv få minst lika mycket tankespjärn som jag avser att ge. Det går inte.

Bara att låta tiden vara en del i själva upplevelsen, att inte stressa, att inte ha och följa ett strikt schema, utan verkligen köra på i flow. Får jag? Kan jag? Vill jag?

Ja. Ja. Ja!

Utmanar mig själv med att svara tre gånger ja.
Bara det väcker otaliga frågor:
Vad får ett event som detta vara? Hur får jag vara? Hur lite, eller mycket, levererar jag? Är det tillräckligt?

Frågor som det inte finns några definitiva svar på. (Bästa sortens frågor!)

Är detta för alla?
Nej.
Långt ifrån.
Men inte för att det inte hade kunnat ge alla nånting, för det tror jag att det kan. Poängen med tankespjärn är att öppna upp, ta in, se värdet av multipla perspektiv, och vem har inte nytta av det?
Att jag svarar Nej, handlar snarast om att alla inte är villiga att låta sig ta emot, inte vågar öppna upp, ta in, se värdet av multipla perspektiv. Oaktat att det hade kunnat göra livet rikare, fullödigare, både mer utmanande och roligt. Villigheten krävs. Utan den är det förspilld tid. 

Hur kan jag veta det? Kan jag veta det?
Eller kan bara du? Och hur vet du det?
Kanske är det så enkelt som det låter: om du lockas av tankespjärn, ja, då är det goda odds att det här är något för dig. Om du tycker det är rena rama nyset, ja, då är det inte för dig. Behöver jag (eller du) göra det svårare än så?

7 tankar på “Första dagen – check

 1. Pingback: Att ge något av värde | HERO – the coach

 2. Tankespjärn-retreat. Nä, det är nog inte för alla. För tänk att få syn på nåt som ställer ens uppfattningar på ändå. Tänk att behöva göra förändringar eller byta värderingar 👍🤗. Det kan ju vara rent av utvecklande. Spännande utmaning!

  • JAAAA!

   Jag Älskar det där – förändringar, byta värderingar, ta mig en riktigt ärlig titt i spegeln och justera för att skapa den framtid jag Vill leva!

 3. Magiskt! Jag tänker att världen behöver ge människor mer tid till att vässa sina tankespjärn tillsammans. Måtte det komma ut mycket förändringsenergi som sprider sig som ringar på vattnet.

  • Yes!! Och extra roligt eftersom det ledarskapsprogram jag kör tillsammans med Pernilla Tillander för offentlig verksamhet (just nu hemtjänstpersonal, efter att ha jobbat med förskola och skola tidigare) heter just ”Ringar på vattnet” så det begreppet ligger mig extra varmt om hjärtat!

 4. Underbart! Postade inlägg på instagram i morse om det här med att ta sig utanför kompfortzonen för att utvecklas och ta sig utanför inte alltid är utåt och mer, utan inåt och mindre.

  Modigt att skapa event utan späckat schema! Heja dig!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.