Kreativitet är fantasi i handling

Äntligen får jag utrymme att lyssna till Tess och Caspian i podden Ett samtal. Trycker på play och fnittrar ganska omgående, eftersom jag helt plötsligt hör dem prata om mig, då det var jag som kopplade samman dem, något som jag verkligen tycker är en givande sysselsättning. Kopplerska har en mindre bra klang, men kanske är det dags att omdefiniera begreppet?

Efter knappa 50 minuter av samtalet kommer så något som jag bums lyssnade om till. Caspian pratar om misstag, om fantasi, om kreativitet, och säger sen: Kreativitet är fantasi i handling.

Och ja! JA!
Gud, så genialiskt.
Så är det ju verkligen.

Ett samtal är en podcast som har justa vibbar på något vis, jag tar del i samtalet, på något vis, och det är nog en av sakerna som Caspian eftersträvat. Eftersom jag känner både Tess och Caspian så känner jag mig väldigt nära dem, och väldigt närvarande, medan jag lyssnar – och visst gör väl min personliga koppling till de båda sitt till, ger mig en än större klangbild av vad de säger, och kanske än mer, av det de inte säger, men jag tror nog att även en som är helt obekant med Caspian och Tess skulle kunna känna på samma vis. Kanske är det du? Om så är fallet så får du gärna låta mig veta om jag har rätt i mitt antagande.

 

12 tankar på “Kreativitet är fantasi i handling

  1. Pingback: ChattyMeals: Samtal om verkligheten – en poddklubb | HERO – the coach

  2. Pingback: Samtal om verkligheten – en podklubb | HERO – the coach

  3. Jag ska lyssna! Känner inte till denna podden sedan tidigare och självklart vill jag höra ett samtal med Tess. Har dock svårare för formatet i ljud än att läsa. Men jag jobbar på det och lyssnar ibland. Skriver ner den här podden på listan 🙂 Tack för tips!

    • Gör’t! Jag tycker ju verkligen om poddar och ser dem som ett komplement till läsande. Och om du gillar avsnittet så tipsar jag om första avsnittet i podserien också, med yours truly! 🙂

  4. Tack Helena för att du agerade kopplerska och förde mig och Caspian samman Och tack igen Caspian för samtalet och möjligheten att få lyssna till mig och dig i vårt undersökande och provpratande. Kramar till er båda

  5. Nu känner jag Tess, men inte Caspian (tror jag, är riktigt usel på namn), men uppskattar verkligen att man kan få vara med och verkligen delta som åhörare i ett samtal om livet, tillvaron och allting långt bortom flams och trams. Så många intressanta samtal, så lite tid!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.