#blogg100 – Se vanligheten med nya ögon.

”…utflykter handlar mycket om det, att göra ovanliga saker, för att det är spännande och ger nya perspektiv både genom sin ovanlighet och genom att man ser sin vanlighet med nya ögon efteråt. Det känns alltid bättre att ta sig till något än bort från något. Då är det också roligare att komma tillbaka. Därför är utflykter lustfyllda. Man är på väg till något härligt.”

Tänk – så mycket en utflykt kan bjuda på, genom att den bjuder oss på dessa två öppningar:
* Nya perspektiv genom sin ovanlighet.
* Att man ser sin vanlighet med nya ögon efteråt.

Idag: Sveriges nationaldag.
En dag som jag saknar traditioner för. Men kanske jag ska bjuda på en utflykt? Det vore väl en god idé, denna dag, att ge mig och mina nära och kära, något ovanligt som kan ge nya perspektiv, något som ger kontrast till vardagen?

#Blogg100-utmaningen 2017 – inlägg nummer 98 av 100.
Boken ”Picknick – utflykter & inflykter” av Pia Kammeborn & Dennis Kammeborn.
Svenska inlägg här, engelska på helenaroth.com

7 tankar på “#blogg100 – Se vanligheten med nya ögon.

  1. Jag tror att jag idag bjöd på mentala utflykter. När jag satt mitt pass på självmordslinjen och pratade med stödsökande. Några av dem kunde jag bjuda på en liten utflykt ur deras befintliga perspektiv. Hoppas jag. Och tror jag.
    Snart blir det en utflykt med hund till Brunnsviken och solglitter på vatten.
    Kram till dig Helena!

  2. Jag ska ha en lite kul utflykt i dag… Staffan och jag ska göra Stockholm med Wille som fyllde två i februari. Hoppas du hittar ett bra sätt att utflykta du med. ❤

  3. Älskar utflykter. Är själv i Budapest just nu och det är en slags av utflykt att utforska staden och uppleva nytt. Väldigt givande och gott för själen. Nationaldagen firar jag inte alls faktiskt. Men en utflykt låter skönt- god tur!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.