Talar du dari och svenska? Bli tolk!

BoldomaticPost_Bli-tolkTalar du dari? Eller kanske farsi? Och svenska? I så fall finns det ett stort behov av dig just nu, må jag säga. Bli tolk! Och det är säkert så att det finns behov av andra språk också, som pashto och somaliska.

Som God Man i Malmö är jag anvisad till Språkservice och frustrationen hos både mig och de som tillsätter tolkuppdragen är uppenbar. Jag bokade kontakt- eller telefontolkning för en tolkning som skulle ske 13 dagar senare. Men nej. Ingen tolk tillgänglig. Går inte att hitta någon, vare sig för tolkning på plats eller via telefon. Vad göra? Jag fick ringa och avboka helt enkelt. Käppar i hjulen? Onekligen! Innan jul räckte det med en bokning en vecka i förväg, men nu verkar inte ens två veckor räcka. Så nu får vi börja om från början, med att hitta en tid då alla inblandade parter kan, tillräckligt långt i framtiden för att även tolkbehovet ska kunna uppfyllas. Oerhört frustrerande som sagt, och det sätter käppar i hjulet för mig i mitt uppdrag som God Man. Känns som att spela kort och veta att jag snart sitter med Svarte Petter på hand.

Tänker att detta borde vara världen chans, inte minst för människor med goda språkkunskaper som ännu inte kommit in på arbetsmarknaden. Med tanke på tolkbehovet och varje människas önskan och behov att göra något meningsfullt, ser jag en öppning här. Googlade just bli tolk och hittade en massa information om grund- och fortsättningsutbildningar. Vissa av dem kostar en slant, men inte kan vi låta det vara ett hinder, säger jag, och tänker högt: Crowdfunding? Stipendier? Sponsra en utbildning? Nog fasiken borde vi kunna lösa denna situation där behov av arbete definitivt matchas av efterfrågan på tolk, eller vad säger du?

2 tankar på “Talar du dari och svenska? Bli tolk!

  1. Pingback: Medmänskligheten flödar! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.