Intresseanmälan God Man

Fick äntligen tummen ur förförra helgen att inleda processen för att bli god man för ensamkommande flyktingbarn. Eller åtminstone att skicka in en intresseanmälan för detsamma. Sen är det ju upp till Avdelningen för Överförmyndarärenden att ta ställning till om jag är lämplig eller ej och om det finns ett behov. Men har en känsla att behovet finns, så nu hoppas jag bara att jag passerar nålsögat!

god man

Själva intresseanmälan fyllde jag i online förra veckan, och nu har jag till slut fått hem samtliga bilagor från polis, skattemyndighet osv, så idag läggs kuvertet på lådan. Känns bra att ta detta steg. Jag tror jag skulle vara en bra god man och har dessutom stor flexibilitet vad gäller möjlighet att komma loss dagtid osv, tack vare att jag är egenföretagare. Men viktigast av allt är att jag hoppas kunna bistå en ung människa i ett utsatt läge, och förhoppningsvis kunna göra skillnad för hen.

Har stärkts av senaste tidens engagemang. Det gjorde att jag tog klivet själv, från att dela vidare uppmaningar och goda exempel, från att bidra med pengar, till att nu vilja göra en mer personlig insats som kräver mer av min tid och mer av mig som medmänniska.

Nu återstår att se vad som händer – jag har inte en susning om hur processen går vidare härifrån. Hur lång tid tar det innan man får besked, blir man tilldelad som God Man omedelbart, eller försöker Överförmyndaren göra någon typ av matchning, eller… Jag har verkligen inte en susning. Men kanske du vet?

4 tankar på “Intresseanmälan God Man

  1. Pingback: Utan invandring stannar Sverige (bok 11 av 12) | HERO – the coach

  2. Pingback: Flyktingkrisen – en musikal | HERO – the coach

  3. Pingback: God Man under granskning | HERO – the coach

  4. Pingback: God Man – check! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.