Dancewalk!

Ibland upplever jag att det är lite för mycket negativa strömningar, hat, misstro, misstänksamhet, ilska, våld – överallt. Det har varit lite för mycket av den varan under den gångna helgen, inte minst med tanke på tragedin inom fotbollen i helgen.

För att kontra detta gav jag mig ut på en dancewalk på Bulltoftafältet under förmiddagen. Solen skiner, vårvindarna är ljumma och det spritter i benen mina. Med Pitbulls Timber featuring Ke$ha, Jubel av Klingande och ett par andra riktigt medryckande låtar i ögonen snörade jag på gympaskorna och dansade iväg.20140331-132017.jpg

Det är fantastiskt roligt att möta folk när jag dancewalk:ar, inte minst tantgängen som är ute och stavgår på Bulltofta. De tittar på mig och ler, ser på varandra och fnittrar. Nästan så jag kan höra deras tankar…

– Men titta, så roligt hon ser ut att ha!

– Undrar om jag skulle våga dansa iväg så där.

– Vad skulle folk säga om vi släppte stavarna och dansade iväg istället?

Samtidigt som jag skriver detta snurrar dock tankar av tvivel genom skallen min.

– Guuud, folk kommer tycka jag är fullständigt ytlig som går ut och dansar som reaktion på helgens våldsyttringar.

– Patetiskt, fullkomligt patetiskt, och att blogga om det också. Patetisk är vad du är, det kommer garanterat någon tänka.

– Äsch, vad fasiken bryr jag mig, jag ville ut och dansawalk:a och det står jag för! Varför skulle tankar om vad någon kanske, eller kanske inte, tänker hindra mig?

Ja, varför?

7 tankar på “Dancewalk!

 1. Underbart! Så härligt inspiration att göra det som faller en in. Att inte väga in andras uppfattningar. Att inte begränsa sig själv. Jag dansar en stund varje morgon. Det tänker jag fortsätta med när jag bor i husbil, då blir det utanför bilen, till allmän beskådan. Dans ger så otroligt goa känslor.

  • Yes yes yes! Mer dans åt folket!
   Det kanske blir värsta folkrörelsen ”i husbilens följe” liksom när du börjar köra morgondansen inför allmän beskådan?! Jag skulle gladeligen göra dig sällskap, det är ett som är säkert!

 2. Inlägg för flera år sedan om negativa attityder. Märkligt, men jag tycker ju inte att det blivit bättre, utan snarare värre.
  Men det finns goda rörelser (inte minst dans) för att motverka det negativa. Tänker själv på hela street-rörelsen (där gatufotografi är en del), som så mycket handlar om att mötas på gator och torg. Att återerövra stadsrummet och inte bara titta bort när någon ser en rakt in i ögonen… och ler.
  Vi behöver ju varandra, annars finns ingen framtid.

 3. Pingback: Rikare idag, än igår | HERO – the coach

 4. Pingback: Maurice White R.I.P. | Saras goda.

 5. Pingback: Trycker på paus! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.