Testa eller tro?

Åsa K Larsson och Robert Klåvus är två twänner (dvs, Twitter-vänner) som förgyller mitt flöde.

En dag som denna var det inte bara ett utan tre guldkorn som trillade in. Underbart sätt att börja dagen. Och just denna dag har jag tur, för jag har möjlighet att agera på det – har gett mig själv en läs- & skrivdag! Här kommer ett av guldkornen:

20130529-111220.jpgKloka Åsa som gör en tankevända där. För precis så är det ju. När vi överskattar farhågorna – och handen på hjärtat, är vi inte grymt bra på det, generellt sett? – så skymmer vi tron på oss själva. Vi ser inte våra förmågor, vi tappar sikte på vår egen potential.

Många av oss är alla väldigt bra på att tro. Kanske vi till och med tror lite för mycket. Jag vet att jag själv är, eller varit, sådan. Jag håller faktiskt på att sluta tro att jag måste tro på något eller någon, inklusive mig själv. Jag kör på Steve Chandlers Testing vs Trusting istället.

TESTING vs. TRUSTING
TESTING vs. TRUSTING is a distinction which can truly strengthen your day! The active path of testing and testing and testing throughout your day can become your path to mastery of any activity you wish to master.

Det vill säga, jag släpper det där med att tro att jag kan, eller för den delen inte kan, och bara testar. Ser vad det blir. Jag gör. Resultatet ger mig visshet om det gick eller ej. Jag behöver inte tro alls.

Men det kan vara svårt att sluta tro. Sluta tro att det går. Sluta tro att det inte går. Det där mönstret är ganska starkt. Och det är ju ingen som säger att du måste sluta tro heller. För egen del ser jag hellre tro som gagnar än sådan som stjälper. Sådan tro som inte begränsar utan snarast utmanar och utvecklar.

Vad skulle hända om du bara testade?

11 tankar på “Testa eller tro?

 1. Pingback: Motvallskärring, jag? | HERO – the coach

 2. Pingback: #blogg100 – Att inte känna till. | HERO – the coach

 3. Pingback: Smakprovet! | HERO – the coach

 4. Pingback: Bästa bollen! | HERO – the coach

 5. Intressant och insiktsfullt. Visst går man in i de flesta situtioner med en egen och förutsbestämd utgång; det blir si eller så… Och ibland stämmer det, ibland inte. När det är farhågor och tom oro vi pratar om är det ett oändligt slöseri med energi. Men samma inställning till motsatsen kan väl kanske inte skada? Bara att prova, inte tro än det ena eller än det andra, klokt:)

  • Tack!

   Just det oändliga slöseriet med energi är en av de saker jag verkligen vill komma åt. Att anamma detta angreppssätt har gett mig ofantligt med energi över – som kan användas på sätt som gagnar mig bra mycket mer!!

 6. Pingback: Vad avgör mitt värde? | HERO – the coach

 7. Pingback: Lyssnandets konst | HERO – the coach

 8. Pingback: En vår och en ostpromenad senare! | HERO – the coach

 9. Pingback: Olika tidsperspektiv? | HERO – the coach

 10. Pingback: Upp igen! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.