#Nätkärlek

Som en konsekvens av människors tankar och känslor efter Uppdrag Gransknings omtalade Män som näthatar kvinnor (även kortversionen ger en bra bild av vad det handlar om) så reagerar bland annat bloggosfären, med en motreaktion som går under benämningen #nätkärlek. Även #Blogg100 skapar en egen tagg för detta, som benämns #Blogg100love. I FB-gruppen för #Blogg100-deltagare kom uppmaningen att sprida nedanstående bild, för att på det viset inspirera till kärlekshandlingen att meddela utsatta att vi är ofantligt många som står på deras sida och vill göra allt för att uppmuntra dem till att fortsätta arbeta, trots sin utsatthet:

Välj kärleken

Charlotte skriver bra om det hela, precis som en hel radänga andra bloggare – stort tack ska ni ha allesammans, för att ni så tydligt säger ifrån! För jag tror det är enda vägen fram om vi tillsammans ska kunna motverka sådana här hat-yttringar. Att vi pratar om det, att vi inte accepterar det, att vi säger ifrån. Och att vi gör det på Facebook, Twitter, i bloggkommentarer, artiklar, insändare, i fikasoffor och kring lunchbufféer, vid fredagsmyset och i skolorna. Överallt. Vi måste, precis som Jakob Mjöbring skriver, lysa upp dunkla gömmor och sprida ljuset, visa att vi inte vill ha en värld där det är ok för någon, oavsett uttrycksform, att hata på det där viset. För det är inte den framtid jag vill ha – och jag tror det är en överväldigande majoritet som håller med mig i det. Vad tror du? Vilken typ av samhälle vill du ha?

Hjärtat

Nu ska jag skriva ett mail till en journalist eller två med lite äkta uppskattning! Gör det du med! Fram för mer kärlek. Punkt.

8 tankar på “#Nätkärlek

 1. Pingback: #blogg100Love | magblogg

 2. Pingback: AnonymNätkärlek | HERO – the coach

 3. Pingback: Ont ska med gott fördrivas – om nätkärlek och näthat #blogg100 | Monas hörna

 4. Bra inlägg. Har själv bidragit med mitt strå till stacken och bloggat om ämnet. Hade dock missat taggen #blogg100love. Tack för tipset. Vi som bryr oss måste visa att vi är fler än dem som hatar.

 5. Viktigt det du lyfter fram: Vi måste bli bättre på att fokusera på det vi vill ha och mindre på det vi inte vill ha. Det är lätt att kalla sig anti… men frågan är: Vad är jag som person FÖR? Hur kan jag vara delaktig i en positiv förändring.

  • Oerhört bra fråga ”Vad är jag som person FÖR?” – tror världen skulle se annorlunda ut om fler verkligen reflekterade över den frågan!
   Vad är DU för Michael? Vore intressant att höra!

 6. Pingback: #blogg100Love | krulli

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.