Positiv!

Jag har levt som två individer, kan jag nästan säga.
Före-Helena var en oerhört negativ person, som letade fel i allt och framhävde vartenda misstag… ja, kanske inte fullt ut så illa, men i stor utsträckning!
Efter-Helena har arbetat hårt och målmedvetet på att bli en positiv person, och därför blir det så härligt när jag får bevis för att det lyckats! För mig handlade resan om att gå från en jag-är-inte-ok-grundkänsla till en jag-är-ok-grundkänsla, något jag kanske berättar mer om någon annan gång.

”Är du alltid så positiv som du verkar?” frågade en kollega för ett tag sen.

Och eftersom jag med gott samvete och överensstämmande med sanningen kunde svara ”Ja, i princip är jag faktiskt det!” så slogs jag, igen, av vilken resa jag gjort. Och hur tacksam jag är för att jag gjort den, för att jag härdat ut och strävat på.

Häromdagen läste jag ett citat av Henry Ford som lyder:
Sikta högt - allt är möjligtHåller du med? På mig stämmer det till fullo, den tuffaste match jag gått i mitt liv, är också den som gett mig allra mest, vad gäller möjlighet och drivkraft till min egen personliga utveckling.

Har du något annat citat som kan passa in i sammanhanget, så dela gärna med dig!

13 tankar på “Positiv!

 1. Pingback: Tankespjärn, mitt hjärtebarn! | HERO – the coach

 2. Pingback: Tio tankar om tid (bok 7 av 26) | HERO – the coach

 3. Pingback: Ditt bemötande säger nått | HERO – the coach

 4. Pingback: Lyssnandets konst | HERO – the coach

 5. Pingback: Strategin Bådeock! | HERO – the coach

 6. Pingback: Mitt hundrade inlägg | HERO – the coach

 7. Pingback: JA | HERO – the coach

 8. Har fått en kommentar till detta inlägg som jag inte vill publicera. Jag vill ha en öppen dialog här och nedvärderande och otrevliga kommentarer som inte gagnar någon, kommer jag helt enkelt inte att publicera.

 9. Pingback: Vattenmelonen | HERO – the coach

 10. Önskar jag hade kunnat säga att jag har landat i en positiv känsla fullt ut. Behöver nog en mentor. Men är på god väg.

  • Birgitta!
   Det är ju vägen som är mödan värd, inte målet, och min resa som jag beskriver här har sannerligen tagit tid, över ett decennium hittills. 🙂
   Men att hitta en mentor eller coach som kan hjälpa dig att se det du behöver se och förändra, är en god idé!
   Lycka till på resten av färden!
   Varma hälsningar,
   Helena

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.