Störst inverkan på mitt liv?

Vilken spännande fråga jag fick av Christine Lehtinen på inlägget om Engagemang. Hon skrev: Vad spännande med en bokutmaning! Då blir jag så nyfiken…. Vilken bok har haft störst inverkan i ditt liv?

Jag gav mig på att besvara hennes fråga, men lyckades inte landa i en konkret bok:
Hm. Det var i sanning en stor fråga.
Jag pekar dels till ett inlägg jag skrivit om tio böcker som gjort skillnad i mitt liv.
Men vill nog lägga till någon eftersom jag läst ofantligt mycket mer sedan dess… en bok som verkligen gav mig en udda läsupplevelse var The O Manuscript men om den ”haft störst inverkan på mitt liv” det vette hundan…

Hm. Jag tror jag får suga på den karamellen ett tag! Stort tack för frågan!

Så åter till frågan: Vilken bok har haft störst inverkan i mitt liv?
Jag tror inte jag kan peka på en bok, som svar på frågan. Däremot slog det mig just att jag tror att den första boken jag läste själv, när jag väl lärt mig läsa, är den bok som haft störst inverkar i mitt liv. För vad det än var för bok, så var jag såld på läsning. Min mamma säger det i alla fall, att när jag väl lärt mig läsa så bara fortsatte jag!

Mitt lilla jag (lerbyst av min momo) – som bara fortsatte läsa när jag väl knäckt läskoden.

Och så är det, jag har läst ofantligt mycket i mina dagar, med lite olika datapunkter till hjälp kan jag göra ett grovt överslag och landar på minst 3500 böcker i mina dagar, om inte uppemot 4000. Och oavsett vad, fler kommer det bli, för läser, ja, det gör jag dagligen. Bara i år har jag läst 78 böcker, och satsar på (minst) 100!

7 tankar på “Störst inverkan på mitt liv?

    • Jag läser väldigt många olika sorters böcker, fast har slutat läsa kriminalromaner och deckare faktiskt. Men både skönlitterärt, mycket science fantasy, mycket historiska romaner, men också biografier, och ren facklitteratur. Läser inte så mycket poesi men mer och mer.

  1. Hrm.. jag har nog inte läst någon bok på det viset. Inte medvetet iaf. Människor gör inverkan och påverkar. Böcker är mer en verklighetsflykt och nöje, i alla fall de jag läser : D Men många böcker bekräftar mig och mina val. Böckerna öppnar så klart för nya och fler intryck och uttryck. Men inverkan i mitt liv, njae inte vad jag kan komma på.

    • Under stor del av mitt liv var läsningen verklighetsflykt och nöje för mig. Nu är det det, och så mycket mer. Men även vissa av de böcker jag läst för nöjes skull har haft stor inverkan på mitt liv, det måste jag säga.

      Spännande hur olika vi tar in och relaterar till det vi läser också!

  2. Vilken intressant fråga! Jag har väldigt många böcker som har haft inverkan i mitt liv så jag hade också haft väldigt svårt att välja om någon frågade mig.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.