Att plantera ett träd

Träd gör gott på många sätt och vis på vår jord. Det fladdrade förbi en videosnutt häromdagen i mitt sociala mediaflöde, om att ”trädtäcket” på globen har slutat minska och snarast ökar, vilket jag innerligen hoppas stämmer. Jag gör mitt för att bidra till just det, bland annat genom att jag har ett regelbundet månadssparande i Better Globe, som planterar träd i Kenya och Uganda (och snart även i Tanzania), till både mig och barnen. Dessutom får bonusbarnbarnen träd i både julklapp och födelsedagspresenter – lite på temat ”the gift that keeps on giving” liksom.

Ikväll var jag och min förstfödde på reseskildring i Malmö, där fyra vänner, Anna, Elisabeth, Kristina och Malin, delade sina upplevelser från årets kundresa med Better Globe, till just Kenya och Uganda. Det var oerhört inspirerande att lyssna till deras äventyr och erfarenheter och det lockar mig lite extra, eftersom jag har som målsättning att delta i nästa års kundresa, givet att den blir av.

Ordstävet lyder:
Den bästa tiden att plantera ett träd var för tjugo år sedan.
Den näst bästa tiden är nu.

Tack vare Better Globe kan jag med handen på hjärtat säga att jag gör just det. Dessutom gör jag det på ett sätt som gör skillnad på en rad olika områden utöver de direkta resultat trädplantering leder till. Kanske något även du vill börja med? Hör av dig – jag berättar gärna mer om denna fantastiska verksamhet och investering!

5 tankar på “Att plantera ett träd

  1. Pingback: Midsommar. | HERO – the coach

  2. Pingback: Kapacitet. | HERO – the coach

  3. Pingback: Uppföljning av 2018 års intentioner – augusti | HERO – the coach

  4. Jag har kikat på Better Globe många gånger, men inte kommit igång. Hört både + & – så klart och vill sätta mig in i det bättre. En dag ska framöver ska jag göra det. Härligt att du är igång!

    • Ja – som med allt annat finns det ju för- och nackdelar. Efter att jag satt mig in i det så överväger fördelarna, annars hade jag ju inte fortsatt spara i träd, för både mig och mina barn. Dessutom passar jag på att ge bonusbarnbarnen träd istället för prylar vid högtidsdagar – ”the gift that keeps on giving” lite grann helt enkelt.

      Snabbaste insteget är att anmäla sig till ett av de webinarier som går varje tisdagkväll halv nio (eller tjoa så skickar jag en länk till ett tidigare inspelat dito om tisdagkvällar inte är en bra tid) – görs enkelt här: https://www.betterglobe.se/infomoten/?aid=26963

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.