Bokabonnemanget

För ett par veckor sedan fick jag ett mess från Caspian där han presenterade en idé för mig. Hans tanke var att låta personer abonnera på böcker som de kanske inte känner till, men som de förhoppningsvis skulle tycka om. Lite som att ha en kompis som tipsar mig om böcker, och sedan dessutom skickar dem till mig. Jag älskade idén, vi tog ett möte, spånade lite och har sedan dess fiffat och donat. Och nu är det dags, härmed lanserar vi Bokabonnemanget!

Vårt mål är att vi ska vara precis den där kompisen som skickar hem böcker till dig. Du börjar med att bestämma hur många böcker du vill ha per år: 3, 6 eller 12 stycken. Därefter inleder vi lära-känna-varandra-fasen där vi via Messenger kommer att göra vårt bästa för att lära känna dig och din boksmak. Vi köper sedan in böcker till dig, majoriteten begagnade, och skicka dem till dig. Sen är det upp till dig. Förslagsvis kryper du upp i ett skön soffhörn, eller varhelst du helst läser, slår upp första sidan, och försjunker i böckernas förtrollade värld.

Gillar du idén ber vi om glada tillrop, att du gillar FB-sidan, delar den (och/eller hemsidan) vidare, tipsar dina bokslukarvänner och allt annat du kan komma på för att ge oss pepp, stöd och kärlek, och om du vill bli vår första abonnent, så lovar jag att vi kommer göra vårt allra bästa för att luska fram riktigt intresseväckande och inspirerande, spännande och utmanande, avkopplande, lättsamma och djupa böcker som passar just dig!

11 tankar på “Bokabonnemanget

 1. Pingback: En bokblogg? Ja. Och nej. | HERO – the coach

 2. Pingback: Uppföljning av 2018 års intentioner – mars | HERO – the coach

 3. Reblogga detta på Saras goda. och kommenterade:
  Idag vill jag tipsa om helt nystartade tjänsten Bokabonnemanget, som Helena och Caspian dragit igång. Jag blev deras första abonnent och ser nu fram emot att de ska lära känna mig i dialog på FB (hehe, Helena känner mig bättre än de flesta redan). Ett tips till dem är att skicka mig korta böcker i år – min att läsa-lista är redan lång som de fem moseböckerna tillsammans. Trots den långa listan vill jag så klart uppmuntra goda vänners goda idéer. Och det här är en synnerligen god sådan!

  Om du vill spräcka dina läsvanors filterbubbla – gör mig sällskap som bokabonnent hos Bokabonnemanget!

 4. Vet inte. Kanske om du är en bokslukare, annars inte. Jag har precis blivit medbjuden i en bokcirkel och just detta att någon annan väljer kan ibland bli… ja, både rätt och fel. Men när andra väljer är incitamentet för att läsa något lägre, eller?

  • Tror det är högst personligt. Visst – får jag tips om, eller får (låna) bok av någon som känns h e l t fel, så kanske mitt incitament krymper, men oftast är det precis tvärt om med mig.

   Jag har ju nyligen startat en bokcirkel också, vilket har varit guld, för det har hjälpt mig att just ”spräcka mina läsvanors filterbubbla” som Sara skrev här: https://sarasgoda.com/2018/03/15/bokabonnemanget/
   De andra väljer böcker som jag antingen aldrig självmant hade valt, eller inte kommit mig för att läsa – och så vidgas min värld. Älskar’t!
   Men det är klart Bokanonnemanget inte är för alla – men det är ju inget. 😀

 5. Liksom Tess har jag alldeles för många böcker på min att läsalista. Men jag tänker att då gör ju tre till ingen större skillnad, så strax ska ni få er första (el andra, tredje el whatever) abonnent! Grym idé och heja er som förverkligar också!

 6. Spännande koncept och något som jag spontant känner att ni ska tok-lansera/sprida inför semestrarna i sommar.
  Ska se till att göra precis allt det du ber om ovan :-)….förutom blir den första abonnenten. Alldeles för många böcker på mitt nattygsbord just nu…

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.