Dagens tips: Frågepodden

Victor och Helena på båten över till Almedalen 2014.

Började lyssna till ett par avsnitt av Frågepodden, med #skolvåren-vännen Victor Ganguly och hans bästa vän Patrick de Meijere. Ett tu tre så har jag lyssnat igenom nästan alla avsnitt, och har hittat ett par riktiga guldpärlor.

Absoluta favoriten är avsnittet med Björn Natthiko Lindeblad, som jag också träffat ett par gånger i olika sammanhang, och vars egen podd Björn & Navid är en av mina svenska favoritpoddar.

Fast Ashkan Fardost-avsnitten (Victor och Patrick experimenterar med podformatet och har senaste tiden delat upp en intervju i flera kortare avsnitt – kanske funkar för dig, men för egen del, som extremt van poddare med 60-90-minuter långa podcasts som mina favoriter, så föredrar jag ”en intervju/ett samtal” per avsnitt. Men lyssnar vidare gör jag i alla fall!) är också riktigt intressanta och kastar bland annat lite bränsle på min något falnande #VarförSkola-glöd.

Staffan Taylor bjuder på härliga tips om att göra folks dag, och jag kommer osökt att tänka på min vän och kollega Pernilla Tillander som brukar fråga hur roligt jag är villig att ha det i varje stund – och varför skulle svaret på den frågan egentligen vara nått annat än ”Så mycket jag bara förmår!”, med insikten att det just hänger på mig själv?

Så ta rygg på Victor och Patrick, som asgarvar mycket och gärna, och samtidigt inte bangar från både allvarliga och stora ämnen i Frågepodden.

2 tankar på “Dagens tips: Frågepodden

Kommentera här/Please comment here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.