Varsam samvaro

En av de viktigaste beståndsdelarna i min egen personliga inre resa är det som jag på engelska benämner såsom being gentle to myself. I ett försök att hitta ett bra svenskt begrepp för detsamma, leddes jag till att kalla det varsam inre dialog. En varsam samvaro.En lek med ord. Vara samman, inte åtskild. Vara i varsam samvaro. Vila, i varsam samvaro.

Med en barsk inre dialog bygger jag barriärer inombords, där det av mig som är den inre dialogen närmast vill undvika att riktigt kännas vid mitt fysiska jag. Gör sig själv till ett slags över-jag som ser ner på resten av mig, fryner på näsan, står över, är bättre än… 

Men varför? Vem gagnas av det? Med en varsam inre dialog vill jag vara i samvaro med mig själv, på så många sätt. Acceptera, älska, tycka om. Hela mitt jag, allt det jag är. Glädas åt framsteg och hålla ett space för motgång, misstag och klumpigheter. Låta mig lära av mig och min resa på jord och i sinne.

Hur – och kanske när – är du i varsam samvaro med dig?

16 tankar på “Varsam samvaro

 1. Pingback: Att trampa snett | HERO – the coach

 2. Pingback: Förmåga till lärande och reflektion | HERO – the coach

 3. Pingback: Influencer… jag? | HERO – the coach

 4. Pingback: Ett samtal om varsam samvaro | HERO – the coach

 5. Pingback: Bloggtorka | HERO – the coach

 6. Pingback: Vilka farledsmärken styr du efter? | HERO – the coach

 7. Pingback: #blogg100 – Från fakta till förslag. | HERO – the coach

 8. Pingback: Livet är inte skapt så | HERO – the coach

 9. Pingback: Feberyrselns heta famntag | HERO – the coach

 10. Pingback: Att besöka det förflutna, på nytt. | HERO – the coach

 11. Pingback: Därför fullföljer jag! | HERO – the coach

 12. Pingback: … och det händer, fortfarande. | HERO – the coach

 13. Hur: Lyhörd, empatisk, förstående. Barmhärtig, varsam, mottagande. Så som jag är mot och med andra.
  När: Ibland. Det är svårare. När jag är fullt närvarande, utan att kämpa emot det som är, utan öppen och mottagande. Likaväl som någon annan måste ta emot min omsorg, måste jag ta emot den. Vilket är en process som öppnat oanade bråddjup.

  ~Lisa/Lynxia

  • Vilken vacker kommentar Lisa. Tack.

   Min vän Dominic skrev just en kommentar på FB, där han sa att det var en slags ömsint vördnad, något jag byggde vidare på, för det finns också en ömsint vårdnad i det. Och det är precis vad jag läser in i din kommentar.

   *Namaste*

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.