Adventslyft nr 14 – Kärlek

Fortsätter reflektera kring ord, och idag är det KÄRLEK som gör kullerbyttor i mitt inre. Kärlek är så mycket, och betyder så mycket. Samtidigt som det ibland är svårt. Eller är det bara för att vi lägger så stort värde vid begreppet, gör sån stor sak av det?

kärlekEn av de jag känner som på något vis personifierar kärlek är Charlotte Rudenstam, vän, MasterMind-kollega och fantastisk människa, som verkligen lever som hon lär. Och på sätt och vis så gör hon en stor sak av kärlek, hon lyfter fram det i det hon gör, säger och är. Men samtidigt så gör hon motsatsen också, då hon visar att kärlek inte måste vara så himla stort och svårt. Det går att visa kärlek på så många sätt, och där tror jag det blir bättre ju mindre värdering vi lägger på det.

Undrar om det är därför som Charlotte och hennes (snart ex-)man Alexander tom skiljer sig på det mest kärleksfulla sätt jag någonsin bevittnat! Att de är i stunden, i nuet, och gör det bästa de kan, just här, just nu.

Jag lär mig massvis av Charlotte. Jag är övertygad om att hon kom in i mitt liv vid just rätt tillfälle, av just det skälet: Hon är en katalysator för något i mig som är redo att kliva fram och ta plats. Vad? Tja, jag vet inte riktigt. Men jag tror mig veta att det handlar om att våga se allt som är jag, alla bitar av mig. Där är Charlotte en förebild för mig, för i kärlek till sig själv visar hon mig hur jag kan göra detsamma. Jag kan titta på henne, se hur hon gör och härma henne, helt enkelt. Testa. Våga se, våga säga, våga känna. För om inte hon dör av det (du vet, jag dööööör, den där känslan man har när man står i begrepp att göra något man aldrig gjort förut?) så verkar det ju ganska osannolikt att jag ska göra det.

Love is my religion, säger Charlotte, och jag tänker att världen skulle se annorlunda ut om fler bekände sig till den kärleken.

Kärlek – jag tänker på allra mest kärleksfulla Charlotte Rudenstam som visar mig hur kärlek kan manifesteras i världen.
Kärlek – vem eller vad tänker du på?

1 thought on “Adventslyft nr 14 – Kärlek

  1. Kärleken har många ansikten, många figurer som snor sig runt, upp och ner. Någon så att kärleken består men föremålen växlar. Har läst lite av Charlotte R. Att sklija sig kärleksfull torde vara en konst, då går det väl över i vänskaplig kärlek, inte illa det.
    Kär lek rymmer så mycket! Och så mycket svårt också … men hoppfull är den ju i sitt ursprung!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.