Vision och verkstad för framtidens lärande!

Idag är det dags, #skolvårens två workshoppar kring vision och verkstad för framtidens lärande går av stapeln kl 13:30 och kl 15:30 i tältet vid Fenomenalen, Gotland Science Center vid Skeppsbron, i Visby.

Vi laddar för fullt och viker denna dagen åt detta, istället för att splittra vår uppmärksamhet på resten av allt som sker i Almedalen.

Det skrivs och tycks mycket om Almedalen, och givetvis är det en händelse som har för- och nackdelar. Själv tycker jag fördelarna överväger, inte minst för att Twitter och sociala media möjliggör för att bredda den sfär som får sig något till dels rejält. Du behöver inte vara på plats, eller ens lyssna till officiell medias rapportering längre. Följ taggar som #Almedalen, #gma13 eller vår egen #afkAlmedalen för att delta – fysik närvaro är inte ett måste.

Stefan Olsson skriver om alla som gnäller på Almedalen, och Ulf Bjerreld lyfter fram positiva trender. För oss som håller i #skolvårens närvaro på ön, så är det verkligen en möjlighet. En möjlighet att lyfta frågan ”Varför skola?” med så många fler och andra än de som redan upptäckt #skolvåren. Och det är en möjlighet vi gläds åt – och kommer göra allt för att maximera.

Igår när jag flög in stötte jag på Katrin Stjernfeldt Jammeh som kom med samma plan, och vi fick en chans att skaka tass. Nämnde så klart #skolvåren och sa att vi hörs av, eftersom #skolvåren intar Malmö den 18-19 oktober med #afkMalmö. Den möjligheten försatt jag inte – och jag räknar med att många fler sådana kommer min väg under veckan!

20130701-105103.jpgÄr du på plats i Visby – kom till Fenomenalen kl 13:30 och/eller 15:30. Om inte, bidra till samskapandet via taggen #afkAlmedalen. Du kan ju värma upp lite med följande tanke: Hur svarar du på frågan Varför skola?

2 tankar på “Vision och verkstad för framtidens lärande!

  1. Pingback: Adventslyft nr 23 – Framtidstro | HERO – the coach

  2. Väldigt bra fråga. Och självklart är Almedalen bra, just för de där otaliga informella mötena som kommer till stånd, tankeutbyten med människor utanför de egna ramarna, spontaniteten osv. osv. Dessutom blir det ju extra spännande nu med alla sociala medier, det är ju en ny och helt oupptäckt era vi träder in i på gott och ont. Och ju fler som dras in i den rörelsen desto bättre är det …helt enkelt ett nödvändigt språng i utvecklingen…!?

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.