Quest2Matter

Att vara behövd är något jag länge både tyckt och tänkt mycket om. Jag tror det är det allra mest grundläggande behov vi har, bortsett från de rent biologiska behoven, att vara behövd, av någon utöver mig själv.

Därför blir jag glad när jag ser hur en massa barn och ungdomar reagerar på Angela Maiers fantastiska TED Talk ”You matter”, eftersom jag tycker det säger mycket om den inneboende kraft vi besitter. Att inse att vi spelar roll, och att vår röst är värd att höras och lyssnas till. Och att vi kan åstadkomma stor skillnad. Ensamt eller tillsammans – en enda individs bidrag kan göra enorm skillnad!

Därför blir jag så enormt glad när jag trillar över en artikel som beskriver Quest2Matter – där barn och ungdomar säger att de, steg för steg, ska förändra världen! Och det börjar idag, den 15 april 2013, drar Quest2Matter igång:

I expect great things from you! Och jag förväntar mig stora saker av mig själv också – utifrån mina individuella förutsättningar. För om vi alla gör det vi kan, då förändrar vi världen. Tillsammans!

Jag tycker det vore underbart om svenska barn och ungdomar hakade på Quest2Matter. Tänker på Seth Godin som sagt:

”Are we asking our kids to collect dots, or connect dots?”

Quest2Matter går definitivt in under den andra kategorin!

Tycker du det vore ett spännande initiativ att se mer av, stödja eller rent av delta i? Kontakta dem direkt, och hjälp även till att sprida detta vidare!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.