Gamla klyschor

Gamla klyschor har ofta mycket sanning i sig. Så ock med den gamla dängan Borta bra men hemma bäst. Känner själv så, när jag landar i soffan efter fyra intensiva, fantastiska, förundransfyllda, skrattrika, musikaliskt utmanande dagar i Åre och Östersund tillsammans med övriga damer i Södra Sallerups damkör. Och jag verkar inte ensam om känslan, att det är bäst när jag är hemma, av katten Pops beteende att döma.Han har ingått i AirBnB-gästernas ansvar, jag hyr ju ut både hus och husdjur på en och samma gång vilket är ytterligt smidigt. Nu ligger han bakom mig i soffan, utsträckt på soffryggen, och snarkar högljutt.

Tillfreds. Trött. Tacksam.
Precis som jag.
(Ja, det sista gäller månne enkom mig, men låt gå för denna gången.)

4 tankar på “Gamla klyschor

  1. Jag tror att Borta bra men hemma bäst är ett av de bästa orspråken som finns. Det finns ju de som säger att hemmet är var helst en har sin hatt… för mig är det en sanning med modifikation. När jag bodde i Frankrike tog vi med några symbolsaker från hemmet i Sverige för att öka hemkänslan i La Douce – någon duk, något annat lite … och så blev det hemma det med.

  2. Det är fint att komma iväg för att faktiskt hinna sakna det man redan har. Det finns så mycket vi tar för givet i vår vardag. Sjunger du i kör? Det gjorde jag när jag var yngre. Saknar det lite ibland…

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.