Jag lever mitt drömliv

Jag ska segla jorden runt, vill du följa med?

Fick frågan lite oförhappandes när jag tindrade härom veckan. Det visade sig vara en dröm sedan tjugo år, som om två år ska realiseras. Fick frågan Vad är din dröm? i retur och blev helt ställd.

Har ingen sån där storslagen dröm.

Vill inte ha en sommarstuga eller ett hus i Spanien. Gud förbjude att jag tvingades äga bil eller båt. Resa… alltså. Jovisst, det är härligt, men… trivs väldigt bra hemma och sa bara för ett par dagar sedan att jag inte ska åka nånstans nästa sommar. Vill bara vara hemma. Möjligen ett break hos momo i Vejbystrand, men det räcker fuller väl.

Har inget som jag känner jag måste göra, måste bli, måste ha, måste vara… mer än bara mer av mig. Och det är en ständigt pågående process snarare än en dröm.

Berättade det här för finaste själssöstra Sara som hjälpte mig. Hon speglade mig, och det hon vet om mig, genom att försynt fråga: Men Helena, lever du inte din dröm? 
Insikten slog ner som en bomb. Jo. Jag gör ju det. Jag lever mitt drömliv. Jag har medvetet designat mitt liv i hög utsträckning just efter hur jag verkligen vill ha det. Jag lever min dröm.

7 tankar på “Jag lever mitt drömliv

  1. Vilken fantastisk insikt att du lever precis så som DU vill göra! Fantastiskt ❤
    Jag måste även tillägga att bilden är magisk! Wow!

  2. Tanken att vi designar våra liv ❤ grep mig. Vilken härlig känsla! Gillar dina uttryck och sätt att se på sakerna. Jo jag lever också mitt drömliv, men ser ibland inte skogen för alla träden som står ivägen.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.