Jag skriver, men är inte klar än

Jag skriver. Om skillnaden mellan bild och ord. Om vad jag släpper ut i världen och vad jag håller tillbaka. Och varför.

Men. Det är inte klart. Det finns mer för mig att fnula på här, jag är inte klar. Om nu klar överhuvudtaget är ett begrepp som passar in i sammanhanget…

Vad är skillnaden mellan bild och ord för dig? Vad vågar du uttrycka i ord/text? Och vad vågar du uttrycka i bild? Är det samma? Skiljer det sig åt? Är du lika våglig i de olika uttrycksformerna?

Det är också något med att våga stå för det med namn, vad det än är jag släpper ut i världen, som spökar inom mig. Icke att förglömma den berömda skillnaden mellan privat och personligt heller…

Så ja. Jag skriver.
Om skillnaden jag upplever mellan att uttrycka mig i bild, och i ord.
Men. Jag är inte klar än.

6 tankar på “Jag skriver, men är inte klar än

 1. Intressant reflektion. Jag känner mig väldigt fri att uttrycka mig i ord. Jag kan måla med dem. Men med bild kan det bli så påtagligt. Dessutom blir bilder lätt censurerade, så jag är lite rädd för att råka ut för det.

  • Spännande. Tack för kommentaren. Det som gör bilderna så påtagliga är ju också det som lockar med dem, i mina ögon. Det vackra – eller sorgsna, eller glädjefyllda, eller vad det nu är för stämning som förmedlas – framgår kanske tydligare i bild. (Sen är ju kombon ofta guld enligt mig, men…)

 2. Spännande reflektion. Får mig att inse att jag i ord mest uttrycker mig sakligt, håller på känslorna. I bild och kreativt skapande tar jag ut svängarna. Du får en verkligen att tänka till, tack för det.

  • Ah. Spännande att höra hur det är för dig. Jag tror jag kan ta ut svängarna rejält på båda, men kanske än mer i bild än ord… fast det är kanske just det som gör att jag räds bilden mer än ordet?

   Och du. Tack för återkoppling – jag blir väldigt glad av att höra att du finner tankespjärn i det jag skriver. ❤

 3. Men … så himla intressant! Inte tänkt på det här. På skillnaden. Hmm … Ser fram emot att du blir klar. Om nu klar är rätt ord 😉

  Jag skriver också. Tror att jag tycker att det är lättare att uttrycka mig i ord än i bild. Är i all fall mer tränad i det.

  Heja dig!
  //Malin

  • Kul att du också fick lite tankespjärn.

   Jag kan nog emellanåt finna det enklare att uttrycka mig i bild än ord, samtidigt som jag är mycket mer tränad i orden, precis som du. Men räds ändå både bild och ord, på vissa vis, vissa former…

   Fnular vidare bland mina tankar, det gör jag.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.