Samtal om världsbild och fokus – en podklubb

På söndag är det dags igen för mitt och Caspians andra gemensamma ChattyMeals på temat: samtal om världsbild och fokus – en podklubb. Anmäl dig gärna på ChattyMeals hemsida!

Anledningen till att jag och Caspian bjuder in till podklubb är dels att vi båda lyssnar mycket till poddar och dessutom att vi skulle vilja prata av oss mer om de poddar vi lyssnat till.

Nu experimenterar vi även med formatet – för ikväll kommer vi ha en ”privat” podklubb på samma tema som söndagens ChattyMeal, med personligt inbjudna gäster. Ett sätt för oss att leka med formatet för att se vad som ger oss (alla) mest, och för att se om det kan berika mig och Caspian extra mycket att få en chans att djupdyka i poddarna två gånger.

En av de saker jag hoppas kvällens privat-podklubb kan leda till är att någon annan väljer poddar till kommande podklubbsträffar, så det inte varje gång blir avsnitt som jag och/eller Caspian redan lyssnat till.

Så är det dock inte denna gången, då det är jag som valt båda poddarna. På tema världsbild och fokus ska vi djupdyka i ett samtal om följande två poddar: avsnittet Juggling and bicycles från podden AKIMBO som är Seth Godins senaste skapelse, och avsnittet How to become batman ur podserien INVISIBILIA, en av mina favoritpoddar som sänts i fyra säsonger hittills. Vissa avsnitt är absolut briljanta och levererar tankespjärn i världsklass. Precis som jag vill ha det med andra ord.

Om du inte har möjlighet att komma, så kan du alltid inleda ett samtal med oss om världsbild och fokus i FB-eventet. Fast jag hoppas så klart få se dig på söndag!

4 tankar på “Samtal om världsbild och fokus – en podklubb

 1. Jag har ett par poddar som jag _vill_ lyssna på, men jag hinner sällan… Hur gör man? När det äntligen tyst omkring mig behöver jag tystnaden så himla väl… Jaja, det kommer kanske andra tider 😊

  • Jag lyssnar oftast när jag cyklar till/från stan/möten osv. Ibland också när jag går promenad, eller arbetar i trädgården. Idag lyssnade jag till ett antal avsnitt när jag stod i köket och svarvade äpplen.
   Men precis som du belyser – den rena tystnaden ska också ha sin tid. Så kanske det inte är tid för dig, just nu?

 2. Är dålig på att lyssna på poddar känner jag. Just nu betar vi oss igenom sommarpraten, men bara när vi kör långa sträckor och inte har en massa annat att prata om 🙂 Önskar dig sköna snack!

  • Tja, dålig och dålig. Det är ju inget måste – så kanske det bara inte är tid för poddar i ditt/era liv just nu.

   Jag har inte lyssnat till alla Sommar än, och det gör jag nog inte, men ett och annat har jag klämt in, det har jag.

   Snack nr ett gick finfint, ser fram emot snack nr två på söndag!

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.