Mentalt mätt

Ibland är det som om jag är mätt. Mentalt. Psykologiskt. Känslomässigt.
Mätt som en plätt, och precis som när jag är mätt i magen, är det – vid mental mättnad – bäst att bara låta vara. Inget att göra, inget att agera på, mer än att bara vara och låta tiden gå. I sinom tid har den mentala skaffningen smält undan, och jag är redo att ta in nytt. 

Än bättre är det dessutom att dagens mentala mättnad är av bästa slag – som en riktigt god tre-rätters-middag. Har fått mig till livs bekräftelse för vem jag är, hur jag är, vad jag är, och samtidigt uppmuntrats att fortsätta. Jag är på rätt väg. Det känns!

5 tankar på “Mentalt mätt

  1. Gott! Känner såååå igen mig och tackar för begreppet, vilket jag lär bära med mig framåt och vidare. Säger ofta att ”Tiden och Kraften är begränsad. Ibland har vi inte tid, men kraft, ibland har vi kraft men inte tid”, tänker det är i lite samma bana, men ”mentalt mätt” beskriver det hela så mycket bättre.

    Många rektorsdagar påminner mer om avsmakningsmenyer med 9 rätter (som kommer efter de tre smårätter som serverats innan menyn kommer), ibland är man alldeles lagom mentalt mätt, ibland har det varit väl stora portioner på vägen.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.