Fruktläder!

Har de senaste dagarna lekt med att göra fruktläder i olika smaker. Använder färska bär av olika slag som jag mixar med lite torkad frukt, för att bryta av det syrliga. Har hittills testat att göra fruktläder av vildplommon, krusbär och svarta vinbär samt röda vinbär. Har en tork men den har konkava/konvexa ollor, så jag tycker inte det funkar så bra att torka just fruktläder med den, så jag har använt ugn istället. Läste lite olika tips och recept på nätet innan jag drog igång, men sen har jag experimenterat vilt.fruktläderOvanstående fruktläder är gjort på ca 1 liter röda vinbär som jag pureade i min NutriBullet med två nävar russin för att bryta av det syrliga en liten smula. När smeten verkar tillräckligt jämn och tjock, så hällde jag ut den jämnt på en plåt med bakplåtspapper, ca 3 mm tjockt lager. In i ugn på femtio grader, med luckan lite öppen så fukten kan rymma. Om du står ut med fläktljudet är varmluftsugn att föredra. När det inte längre fastnar på fingret och känns ”torrt” är det klart. Det kan ta ett bra tag innan dess, så bli inte förskräckt om det inte verkar hända något de första timmarna. När jag bedömer att det är klart drar jag loss lädret från bakplåtspappret, rullar ihop och klipper i lagom storlek. Förvarar i burk i kylen.

Det smakar som syrliga vingummi, ärligt talat, men innehåller endast två ingredienser. Snacka om win på den!

1 tanke på “Fruktläder!

  1. Pingback: #WhiteMonday | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.