#FourFitChallenge

Har framgångsrikt avslutat min vecka med utmaningen #FourFitChallenge. Tillsammans med (hittills) 1068 andra har jag valt att under en veckas tid enkom använda fyra klädesplagg (under-, tränings-, ytter- och och arbetskläder undantaget).

Så här står det på #fourfitchallenge-hemsidan:

FYRA PLAGG I EN VECKA PÅVERKAR MER ÄN DU TROR. 

Låt din garderob bestå av endast fyra plagg i en hel vecka. Undantaget under­kläder, tränings­kläder, ytter­plagg och arbets­uniform. Matcha fritt med olika skor och accessoarer. Vädra plaggen i första hand under veckan, tvätta om det behövs.

Börja vilken dag du vill, vilken vecka du vill, ända fram till den 30 november. Du sätter ditt startdatum för din Four Fit Challenge när du anmäler dig. 

VARFÖR?

Vi svenskar slänger ca 8 kg textilier per person och år. Kläder och annat som påverkat miljön negativt både när det producerats och kasserats. Så kan vi inte ha det. Utmana dig själv att tänka mer hållbart kring mode i höst. Återanvänd det du redan har och tänk igenom dina inköp. Shoppa och klä dig mer klimatsmart helt enkelt!

Den kallare årstiden har redan gjort sitt inträde, och då är min huvudsakliga klädsel jeans och en ullfleece från Ivanhoe of Sweden, och även om jag sällan går i samma tröja en hel vecka (har tre stycken i olika färger som jag normalt sett saxar mellan), så har det inte känts som en svår utmaning för mig.

day 1

#fourfitchallenge – Day 1

#fourfitchallenge - Day 2

#fourfitchallenge – Day 2

#fourfitchallenge - Day 3

#fourfitchallenge – Day 3

#fourfitchallenge - Day 4

#fourfitchallenge – Day 4

#fourfitchallenge - Day 5

#fourfitchallenge – Day 5

#fourfitchallenge - Day 6

#fourfitchallenge – Day 6

#fourfitchallenge - Day 7

#fourfitchallenge – Day 7

Som du ser, har svarta jeans, min Beata och en svart respektive vit långärmad topp utgjort stommen i min #fourfitchallenge. Till det en svart och en vit sjal, för att ge lite variation. Ser minst två vänner på listan över #fourfitters, och är glad över att jag gör dem sällskap. Hakar du på?

6 tankar på “#FourFitChallenge

  1. Pingback: #WhiteMonday | HERO – the coach

  2. Bra jobbat! Jag försöker också minska på antalet plagg men det beror mycket på hur arbetsveckan ser ut. Däremot använder jag plaggen läääänge innan jag kasserar dem och köper sällan kläder.

  3. Ja man har ju alldeles för mycket kläder oftast, jag skulle nog klara utmaningen rätt bra, använder oftast samma byxor och ett pr olika t-shirts

  4. Pingback: Lappa och laga | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.