Namnändelsen A

20140710-103609-38169662.jpgLigger på britsen hos sjukgymnasten och blir (aku)punkterad. 20 minuter av stilla tid, med mobilen i tryggt förvar på besöksstolen ett par meter bort. Ganska skönt har jag insett. Perfekt sätt att varva ner. Och att låta tankarna flyga helt fritt. Denna gången landade de i namnändelsen A. Låg och funderade över alla flicknamn som slutar på A. Helena. Alma. Gunilla. Stina. Katja. Maria. Laila. Eva. Sara. Annika. Finns så många exempel. Sen började jag fundera över pojknamn som slutar på A. Och kom bara på ett enda namn. Ola. Hjärnan spann igenom namn på namn, men jag hittade inget annat exempel än Ola.

Anders
Benjamin
Carl
David
Emil
Fredrik
Göran
Hans
Ivar
Jonatan
Klas
Lars
Måns
Niklas
Ola
Peter
Quintus
Rasmus
Sture
Tomas
Ulf
Vidar
Wilhelm
Xerxes
Yngve
Zlatan
Åke
Ä???
Örjan

Att jag inte kommer på något pojknamn som börjar på Ä, det är väl lite underligt det med. Visst måste det finnas ett sånt också? Men baske mig om jag kommer på ett endaste pojknamn till som slutar på A. Nog måtte det väl finnas?

Börjar fundera över namn som både pojkar och flickor kan ha, men Maria är för mig ett flicknamn. Men nu kom jag på ett till namn. Noa finns ju också! Men inte kan det väl vara så att det endast finns två namn? Jag utmanar dig att motbevisa min bristande pojknamn-som-slutar-på-a-kunskap. Jag utlovar en gåva till alla som skriver in ett (nytt) pojknamn som slutar på A i kommentarerna nedan! Ola och Noa är de två jag kommit på hittills. Vilka fler finns?

2 thoughts on “Namnändelsen A

 1. Den överhettade, sommarvarma hjärnan blev ingångtriggad 😃. Så klart det måste finnas några till, tänkte jag, men orkade inte helt på egen hand.
  bebisnamn.se hade svar. Av de totalt 699 pojknamn som finns inlagda idag finns dessa som slutar på A:
  Arda
  Elia
  Gösta
  Hamza
  Joshua
  Lova
  Luca
  Luka
  Mika
  Mostafa
  Mustafa
  Nima
  Zakaria

  Det enda namn de hade på Ä var,
  Älgot!
  Jag trodde att Ärling skulle finnas och finns det någon som stavar så, kan man maila in så lägger de till (och även om något annat saknas!)

  Ett dop i poolen ger jag mig själv som gåva för utmaningen var bara kul 😄

  • Oh, se där så många namn det fanns som jag inte hade en aning om! Gösta borde jag ju kunnat komma på, men icke.
   Du gav dig själv ett dop-dopp (?!) i poolen, men jag utlovade en gåva och det ska jag hålla. Så jag sätter in 100 kronor i ditt namn till Läkare utan gränser som gör ett så fantastiskt arbete runt om på världens alla konflikthärdar.

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s