Oj, så många tabbar…

Oj, så många tabbar du har uppe, sa han, Caspian, när han kastade en flukt på min dator.

Mmm, svarade jag, jag har ju det. Du vet, saker att komma ihåg, komma tillbaka till, läsa mer om/av, agera på osv. 

Du vet att du kan öppna nya fönster istället va?

Mmm, svarade jag igen. Fast jag gillar inte en massa fönster, tabbarna funkar mycket bättre tycker jag. 

Det gick en dag eller två, och sen var jag tvungen att starta om datorn. Chrome frågade: Vill du återställa webläsaren som den var innan omstart? 

Tryckte på Ja-knappen… men nope. Inte öppnades alla mina 30 tabbar inte… borta! Allesammans. En handfull av dem var sådana sidor jag är inne på rutinmässigt, Messenger, Facebook, Trello, Basecamp, Harvest. De öppnar jag enkelt igen.

Men de övriga. Alla de där bra-att-ha-sidorna som jag tänkt återvända till, sidorna med saker som jag tänkt ta någon form av action på, påminnelser om det ena eller det andra.

Borta.

Öppnar Historik-fliken i webläsaren och scrollar lite innan jag inser det futila i att ens tro att jag ska kunna komma ihåg vad det var jag öppnat för en månad eller två sedan och ändå inte agerat på. Och eftersom historiken loggar allt och jag utöver de tabbar jag faktiskt låter vara kvar också öppnar och stänger en drös varje dag… så la jag ner det projektet innan jag ens dragit igång det.

Det får vara.
Det jag kommer ihåg, det kommer jag ihåg.
Det jag inte kommer ihåg, ja, då var det väl inget av reall vikt.

Ganska skönt, ärligt talat.
Poof, sa det, och så kan jag börja på ett blankt blad. En form av omstart, inte bara för datorn, utan även för mig. Tänk, vilken gåva!

8 tankar på “Oj, så många tabbar…

  1. har också mängder med flikar (och fönster!) öppna. Häromdagen kände jag dock samma frihet som du beskriver här, när en hel mapp i min mailkorg bara försvann. POFF! Tänker att om det är viktiga mail, så kommer jag att få veta det – annars var det nog meningen att de skulle försvinna och öppna upp för nytt 🙂

    • Haha – känns som vi har samma inställning till POOF! Och jag har hellre den inställningen än våndas över det som skett som ändå inte, hur mycket jag än våndas, går att göra ogjort! Kloka är vi, båda två!

  2. Helt ärligt vet jag inte vad tabbar är…… Jag har som din sambo sa……flera fönster öppna istället…. och ovanpå detta så stänger jag av datorn och drar ut elsladden varje natt och varje dag jag lämnar hemmet…… det sista ända sedan åskan slog ut en dataskärm för mej

  3. Hehe… jag brukar ha supermånga flikar uppe och ibland händer det där. Jag får liksom starta om. Ibland är det retsamt, ibland ganska skönt. Men när jag såg rubriken tänkte jag att du spelade casino… och att det gick bra för dig.. (tabbe=göra rent bord).

  4. Ja, haha. Ibland kan det vara skönt med en omstart, även om den var ofrivillig. Känner igen det där. Jag brukar numera bokmärka sidorna och lägga upp i olika kategorier och sedan stänga ner det. Då har jag färre tabbar och kan gå tillbaka när jag har tid. 🙂

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.