Prinsessan-på-ärten-bädden väntar mig!

I natt ska jag sova ute. I trädgården. Ensam.

Förr om åren har make och son gjort mig sällskap – eller kanske snarast, jag har gjort dem sällskap. Så när numera ex-maken frågade om vi sovit i trädgården ännu, slog det mig att vädret just nu är helt optimalt för denna aktivitet. Sagt och gjort – jag har nu bäddat till mig själv (sonen avstår äventyret) i trädgården, lagt ut två regnponchos som markskydd (ska införskaffa en presenning till, den som brukar nyttjas i detta syfte används för stunden till att täcka veden), två däcksstols-dynor sida vid sida, och ovan på det en rejäl extramadrass som Bs kompisar sussar på när de sover över. Lakan, kudde och täcke fullbordar prinsessan-på-ärten-bädden. 

Ensam. I trädgården.
Det har jag aldrig gjort förut.
Sovit ute under bar himmel har jag gjort, fast med handen på hjärtat, inte så vansinnigt många gånger. Men nu blir det av. Spännande!

Klockan är halv tio. Det är fortfarande tillräckligt ljust för att läsa, så nu ska jag bädda ner mig i min prinsess-bädd och läsa ut morgondagens utmanings-blogg-bok (bok nummer 11 på engelska).

9 tankar på “Prinsessan-på-ärten-bädden väntar mig!

  1. Pingback: Uppföljning av 2018 års intentioner – juni | HERO – the coach

    • Underbart ljuvligt att sova ute – soluppgångskören av kvittrande fåglar gör det lite svårt att sova, men å andra sidan är det gött att bara slumra och somna om emellanåt också.

    • Nä, faktiskt inte. Kanske för att jag inte stack ut mycket mer än nästippen? Kanske för att det varit så grymt varmt? Eller kanske helt enkelt för att här nere i Malmö är det inte mygginvasion på samma vis som norröver?

Kommentera här/Please comment here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.