#blogg100 – Skiftande perspektiv.

”Förändringen sker när man lyckas byta perspektiv, eller får en skymt av det som ens nuvarande perspektiv inte kan se.”

Jag älskar perspektiv. Skiftande perspektiv. Att se något rakt framifrån kan ibland vara något helt annat än att se det från sidan, bakifrån, underifrån eller ovanifrån. Och just det perspektivskiftet använder jag emellanåt. Spelar ingen roll om det jag tittar på är något fysiskt eller ett mentalt hitte-på.

Ibland är det när jag bubblar och bubblar och går på, utifrån mitt perspektiv, som de jag samtalar med lägger in nått från sidan som gör att jag stannar upp. Pausar. Inser – det finns mer att få syn på, min värld kan vidgas, expandera, bli större. Jag blir större, som människa, när jag låter min värld expandera. Jag kan omfamna mer, paradoxerna blir fler, och de får plats, inom mig. Utan problem.

Öppningen då? Vad är öppningen för att kunna byta perspektiv?

För mig, denna: Att jag inte tar mig själv på blodigt allvar. Att jag inte vandrar runt i livet och är tvärsäker, för då har jag skygglapparna på. Då förmår inte ens en skymt av ett annat perspektiv glimta till – omöjligt! Skygglapparna måste av, och för mig handlar det om insikten att jag just nu, vet/ser/förstår/uppfattar d e t  h ä r. Men att i vilken stund som helst, kan något annat kliva in på scenen och förändra d e t  h ä r till något annat. Krydda det, förgöra eller förvandla det, en liten skiftning i nyans, eller en massiv transmutation till något helt annat. Det är möjligt.

Att vara ödmjuk nog att se det, att veta det, att det är möjligt att det förändras, vad det än är, räcker för mig. Då har jag öppningen redo, om utifall att det är vad som vill hända. Och det är inte så jag levt merparten av mitt liv. Tidigare vägrade jag erkänna att jag inte hade Rätt, folk runt mig kunde banka mig – bildligt talat – i huvudet med andra perspektiv, men jag vägrade ta in, förmådde inte, då jag lagt grunden för hela mitt värde som människa i att ha Rätt. Tänk, vilken skillnad ett annat perspektiv kan åstadkomma!

Vad är din öppning?

#Blogg100-utmaningen 2017 – inlägg nummer 23 av 100.
Boken ”Bortom tanke” av Patrik Rowinski.
Svenska inlägg här, engelska på 
helenaroth.com

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.