#100dayburpeeschallenge

I slutet av maj la en bekant ut en utmaning på Facebook, den så kallade #100dayburpeeschallenge. Kollade in och tänkte, som jag så ofta gör med väl avgränsade och numeriska utmaningar, att det låter kul! Så jag hoppade på.

Utmaningen handlar om att under 100 dagar göra burpees. Dag ett, en burpee. Dag två, två burpees, och så vidare tills man dag etthundra gör etthundra burpees. Totalt blir det 5050 burpees om man följer schemat.

Ett varningens ord dock: Det kan ta lite för mycket på kroppen att faktiskt utföra denna utmaning som den är tänkt att göras, minst två personer jag hört talas om har gjort illa axlarna/skuldrorna av det. Så var försiktiga och lyssna till kroppen om ni känner för att köra igång en egen #100dayburpeeschallenge.
burpees

Den osminkade verkligheten ovan är från igår då vi gick i mål, 100 dagar efter utmaningen drog igång. Jag klockade in på tre tusen burpees totalt, dvs 2050 burpees kort. Ofantligt stolt och nöjd ändå. Dels gjorde jag burpees varje dag, släppte det inte en enda dag. Vissa dagar gjorde jag bara 6-7 stycken, och som mest gjorde jag 102 burpees en dag. Så på dryga tre månader har jag alltså genomfört över tre tusen burpees, runt ett tusen varje månad.

Imorse var första dagen efter utmaningen tog slut. Så gissa vad jag gjorde imorse när det var dags för dagens sjua? 30 burpees så klart! För tro inte att jag släpper dem nu inte. Det är en väldigt allround övning som använder de flesta större muskelgrupper, och jag får dessutom upp flåset rejält. Så jag ska fortsätta. Kanske dagligen. Kanske ett månads-mål. Jag vet inte riktigt. Förslag på upplägg?

 

5 tankar på “#100dayburpeeschallenge

  1. Pingback: Farewell 2016! – Tankespjarn

  2. Pingback: Hej då 2018! | HERO – the coach

  3. Pingback: Adjö 2016! | HERO – the coach

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.