Återanvänder otippade saker

diskade plastpåsar

Diskade plastpåsar på tork i diskstället

Förbluffar mig själv emellanåt. När jag tänker efter vad jag gör idag som jag inte gjorde för fem-tio-femton år sedan. Eller för den delen inte gör idag som jag gjorde för fem-tio-femton år sedan.

Mitt konsumtionsmönster har helt förändrats, liksom mina matvanor och transportsätt.

Sedan ett år eller två tillbaka har jag till och med börjat diska ur plastpåsar för att kunna återanvända dem. Inte alla plastpåsar, och jag använder inte de diskade plastpåsarna till vad som helst, men förbluffande många går faktiskt att använda både en och två gånger extra. Nu använder jag inte så mycket plastpåsar överlag, men ändå: att återanvända de som går att använda flera gånger känns riktigt bra.

Kommer du på dig själv ibland med att förbluffas över sånt du gör/inte gör?

6 tankar på “Återanvänder otippade saker

  1. Pingback: #WhiteMonday | HERO – the coach

  2. Pingback: Beräkna ditt klimatavtryck | HERO – the coach

    • Ja, det gör jag med! Har länge haft grönsaker/frukt i lösvikt löst i korgen under tiden jag handlar men har precis virkat lite fruktpåsar till dem. 🙂 Men den plast jag använder vill jag gärna använda rejält, liksom!

  3. uppvuxen med diskade plastpåsar och gjorde det när jag flyttade hemifrån. Blir faktiskt förbluffad över att jag INTE gör det nu, jag som hävdar så bestämt att jag alltid tänker hållbarhet … TACK!

    //Malin

Kommentera här/Please comment here

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.